Slovenija
22 ogledov

Negativna ocena za oba

Igor Teršar, ki je veljal za favorita programskega sveta, ni dobil podpore člano Žurnal24 main
EPK. Teršer in Rukavina nista dobila podpore programskega sveta.

Programski svet ni izdal pozitivnega mnenja o kandidatih, predlaganih za generalnega direktorja zavoda Maribor 2012. Razpravljali so o Vladimirju Rukavini (direktorju Narodnega doma Maribor) in Igorju Teršarju (direktorju Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti), ki sta dobila predhodno soglasje komisije mariborskega mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. “Ne vem, ali je to mnenje programskega sveta za imenovanje generalnega direktorja zavezujoče, prav tako še ne moremo govoriti o tem, ali bo potreben vnovičen razpis za to mesto,” pravi Mitja Čander, programski direktor Maribora 2012, in dodaja, da je nad dogajanjem razočaran, saj je do začetka Evropske prestolnice kulture (EPK) manj kot eno leto. Neuradno smo izvedeli, da naj se osemčlanski programski svet ne bi mogel zediniti za enega od obeh predlaganih kandidatov, saj naj bi imela vsak na svoji strani polovico članov.

Odločal bo mestni svet
Svoje mnenje mora podati še svet zavoda, in sicer do konca januarja. Nato se bo znova sestala komisija in na podlagi mnenj oblikovala svoj predlog. Dokončno odločitev o tem, kdo bo generalni direktor Maribora 2012, bo dal mariborski mestni svet. Dobro obveščeni poznavalci pa so namignili, da bi bilo zelo nenavadno, če bi mestni svet podprl kandidata, ki ne bi dobil podpore programskega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.