Slovenija
9 ogledov

Negativna reklama

"S plačili je vedno več težav. Vse, kar lahko naredimo, je, da stranko ovadimo," Žurnal24 main
Koprski taksist je oropal Ankarančana, ker mu je bil ta dolžan denar za več voženj.
“To je nedvomno negativna reklama za vse nas,” je menil marsikateri taksist, s katerim smo se včeraj pogovarjali o tem, da je eden izmed koprskih voznikov taksija oropal svojo stranko, ker mu je bila dolžna plačila za več voženj.

Napadel stranko
Kot so poročali koprski policisti, je 31-letni taksist iz Kopra v sredo popoldne 48-letnega Ankarančana zapeljal na osamljen kraj in se najprej z njim sprl, nato pa ga fizično napadel. Žrtvi je iz denarnice vzel vso gotovino, poleg tega pa še tablete.

Taksista, ki se je zatem odpeljal, so policisti kmalu izsledili v Kopru, kjer so ga aretirali ter mu zasegli ukradene tablete in nož na preklop. Proti njemu so vložili kazensko ovadbo.

Po govoricah sodeč taksist dela za Taxi 1, vendar zastopnik taksislužbe Fadil Cerić tega ni želel komenirati. “Za vse podatke se obrnite na policijo,” nas je odslovil. Koprski taksisti so dogodek komentirali, češ da jih to ni presenetilo, saj gre za človeka, ki je nagle jeze.

Težave taksistov
Medtem ko eni taksisti pravijo, da nimajo težav s plačili, drugi trdijo, da je tega vse več. “Neka stranka mi je že več dni dolžna 50 evrov, vse, kar lahko naredim, pa je, da ji grozim z ovadbo. Delodajalec pa mi to trga od plače,” pravi Majda Paučnik, ki taksi vozi že sedem let. Med številnimi taksisti na koprski tržnici je bila tudi edina, ki se je bila pripravljena izpostaviti.

Koprski taksisti sicer kot največji problem navajajo konkurenco (lani je bilo registriranih 85 taksijev) in dampinške cene.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.