Slovenija
11 ogledov

Negativno mnenje vladi

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Vlada si je od računskega sodišča prislužila kar dve negativni mnenji zaradi lanskega proračuna. Zdaj je na vrsti popravni izpit.

Vlada se je po mnenju računskega sodišča uštela pri predlogu splošnega dela zaključnega proračuna za leto 2009 in pri izvršitvi proračuna za leto 2009.

Vlada je pozabila prikazati določene dividende, izplačila, nekaj zneskov je bilo napačno izkazanih, nekateri ljudje so zasedli delovna mesta, za katera niso bili usposobljeni, nekaj nepravilnosti je bilo pri izplačilih določenih dodatkov in še marsikaj.

"Vlada RS in vladni proračunski uporabniki med izvajanjem revizije niso odpravili vseh nepravilnosti, zato je računsko sodišče zahtevalo predložitev odzivnega poročila, podalo pa je tudi priporočila za izboljšanje poslovanja," pravijo na računskem sodišču.

Iz ministrstva za finance so že sporočili, da bodo zdaj "skrbno preučili ugotovitve računskega sodišča" in ustrezno ukrepali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.