Slovenija
26 ogledov

Negativno za dve občini

Bojan Šrot mediaspeed
Računsko sodišče. Nepravilnosti v šentjurski in celjski občini v letu 2010.

“Poročilo še proučujemo. Šele po tem bomo podali odzive,” so včeraj za Žurnal pojasnili na Občini Šentjur, ki je poleg Mestne občine Celje dobila negativno mnenje računskega sodišča (RčS) glede poslovanja v letu 2010.

Celjska občina je medtem že odpravila vse odkrite nepravilnosti, šentjurska pa mora to še storiti.

Ne bi se smeli zadolžiti

Celjski občini očitajo, da v proračunu za leto 2010 niso prikazali vseh zahtevanih postavk, realizacija postavk pa je za več kot 1,6 milijona evrov presegla načrtovana sredstva v proračunu. Nepravilnosti so odkrili tudi pri prodaji zemljišč in oddaji poslovnih prostorov v najem. “Občina ni pridobila soglasja ministrstva za finance k sklenitvi pogodb v skupni vrednosti 4,9 milijona evrov. V letu 2010 se je tudi zadolžila, čeprav se zaradi preseganja zakonsko določene meje odplačil ne bi smela,” so pojasnili na RčS.

Plačali dodatna dela

Podobne kršitve so ugotovili tudi v Občini Šentjur. Med drugim so dodatna dela, ki niso bila dogovorjena s pogodbo za izvajanje letnega in zimskega vzdrževanja lokalnih cest, plačali v višini 61 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.