Slovenija
38 ogledov

"Nehajte zganjati paniko, begunci še jajca niso ukradli"

Ante Kotromanović EPA
Hrvaški minister za obrambo Ante Kotromanović je rekel, da Hrvaška za razliko od Slovenije ne bo poslala vojske na mejo.

Dežurne panike pa je pozval, nam se pomirijo, saj begunci na Hrvaškem niso ukradli niti enega jajca, poroča Dubrovniški list.

Pri nas za vojsko na meji ni potrebe

"To je slovenska odločitev, pri nas za to ni potrebe. Imamo dovolj policistov, ki lahko vzdržujejo red na meji in v državi. Ne poznam motiva Slovencev in to niti ni bistveno. Mi s krizo upravljamo od začetka in v vseh sitacijah, tudi kadar je povečan priliv beguncev, ki nenapovedano pridejo v Makedonijo, v Srbijo in k nam, smo to vedno znali obvladati. Vse dežurne panike in tiste, ki širijo histerijo, pozivam, naj stopijo na žogo in se pomirijo," je dejal in dodal, da "ti ljudje niso ukradli niti enega jajca in ni bilo nobenih težav". 

Dodal je še, da se ravnanje z begunci ne bo spremenilo, dokler jih bo Nemčija sprejemala. "Ko bo rekla dovolj, pa bomo vedeli nekaj dni prej in se bomo pripravili," je pojasnil. 

Ograje po njegovem mnenju niso rešitev, ampak to, da Nemčija definira svojo politiko, ki se ji bodo druge države prilagodile. "Ne morem si predstavljati, da Nemčija gradi ograjo na meji, pa Avstrijci, pa Slovenci. Madžari so to že naredili, a morali bi jo še Hrvati proti Srbiji, pa Srbija na meji z Makedonijo," je povedal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • marabunta 09:25 22.oktober 2015.

    hinavec vedno ostane hinavec...in potem nimaš problemov

  • Pepe007 08:40 22.oktober 2015.

    Kaj so že pozabili, da so zaprli mejo s Srbijo. Silno kratek spomin...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:00 22.oktober 2015.

    Šahisti se preveč ukvarjajo z nami,svoje probleme naj rešujejo,bodo meli zadosti dela do konca življenja,kanede