Slovenija
47 ogledov

Nekaj bi se jih znebili

Viktor Lednik pravi, da letos še ne nameravajo odpuščati, drugo leto pa bodo mor Žurnal24 main
V štajerski izdaji tiskanega Žurnala24 pišemo: MTB. Prodajali bi projekte. Vračajo tudi stroje lizinškim hišam.

Maribor. Gradbeno podjetje MTB, ki ima tudi po končani prisilni poravnavi še vedno likvidnostne težave, si želi unovčiti zemljišča oziroma projekte, za katere jim je zmanjkalo denarja.

Računajo na banko

Že vse leto nam stoji objekt v Svetozarevski ulici. Računamo, da smo vanj vložili okoli milijon evrov. Rešilo bi nas, če bi ga Nova KBM prevzela nase, mi pa bi bili izvajalci del,” je pojasnil Blaž Mlinarič, lastnik MTB, ki je dodal, da bi bila rešitev tudi dolgoročni kredit, s katerim bi poplačali kratkoročne. Ni pa ta projekt edini, ki bremeni podjetje in jim v teh težkih časih povzroča stroške. Med mirujočimi projekti, ki si jih želijo unovčiti, so še poslovno-stanovanjska gradnja v Medvodah (pri Colorju), stanovanjski soseski Magdalena 4 in 6 ter Pohorske livade v Razvanju pod Pohorjem. Za vse te projekte si želijo najti skupni jezik z banko. Pogovori naj bi že intenzivno potekali. Na Novi KBM so na vprašanje sodelovanja z MTB kot običajno odgovorili, da konkretnih poslovnih odnosov s svojimi strankami ne komentirajo.

Ne potrebujejo več strojev
Eden izmed ukrepov je dezinvestiranje osnovnih sredstev, najetih prek lizinških hiš, ki se že izvaja,” je pojasnil Viktor Lednik, direktor družbe MTB. To pomeni, da bodo vrnili nekaj večjih delovnih strojev, ki jih zaradi minimalnega števila poslov ne potrebujejo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.