Slovenija
33 ogledov

Nekaj let bo še zdržal

Bazen naj bi obnovili do konca tega meseca. (Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Sevniški bazen. Zdaj nujna obnova, celovita rešitev čez nekaj let.

V teh dneh na sevniškem kopališču poteka obnova bazena. "Pravzaprav gre za nadaljevanje del, ki so se začela lani," je povedala Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica, ki je upravljalec bazena. "Zamenjujemo cevodode in prenavljamo ploščad okrog bazena," je dodala. Dela, ki jih izvaja krški Kostak, so ovrednotena na 110 tisoč evrov, končana pa naj bi bila do konca tega meseca.

            110
tisoč evrov je vredna obnova, ki jo izvaja Kostak.

Bazen sicer kliče po temeljiti obnovi, saj je njegovo dno že pošteno uničeno in bi bila po ugotovitvah poznavalcev najboljša rešitev nova bazenska školjka. "Lani so si bazen ogledali strokovnjaki in napovedali, da bi morala školjka zdržati še dve ali tri leta," je pojasnila Pernovškova, zato so to investicijo prestavili v naslednja leta.

Lokal na voljo
V kompleksu kopališča je včasih obratovala tudi trgovina, a jo je lastnica zaradi nerentabilnosti zaprla. "Lokal je zdaj prazen, zanj so se zanimale invalidske delavnice Inde, a kot kaže, niso dokončno odločene," je razložila Pernovškova. Zdaj bodo iskali novega partnerja za najem lokala, ki je zaradi odmaknjenosti od središča mesta očitno manj zanimiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.