Slovenija
36 ogledov

Nekaj minut za izbiro zavarovanja ni dovolj

Šola Anže Petkovšek
Oseb mlajših od 14 let ni mogoče zavarovati za primer smrt.

"Verjetnost, da se boste morali soočiti s tako hudimi posledicami nezgode vašega otroka, res ni zelo velika, a vsekakor obstaja. Če bi vaš otrok zaradi posledic nezgode postal invalid, bi se nepričakovano srečali z zelo velikimi stroški. Preurediti bi morali stanovanje, poskrbeti za drage zdravstvene in negovalne pripomočke, najeti negovalko ali se morda celo odpovedati svoji službi z rednimi dohodki, da bi lahko skrbeli za otroka. Vaš otrok morda nikoli ne bi bil sposoben poskrbeti zase, pridobivati lastnih prihodkov in se sam preživljati. Ta dejstva imejte pred očmi, ko preverjate višine zavarovalnih vsot. Se vam 10.000 evrov še vedno zdi primeren znesek?," poudarjajo v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

Nekaj minut za izbiro zavarovanja ni dovolj

Šolarji ob začetku novega šolskega leta vedno prinesejo domov letake s ponudbami zavarovalnic. Starši imajo na voljo različne pakete z različno visokimi premijami, izberejo tistega, ki se zdi cenovno ugoden in vplačajo navedeni znesek. Ker premije niso visoke, vsebini zavarovanja niti ne posvečajo posebne pozornosti. 

Ponudbe zavarovalnic ob začetku šolskega leta so res lahko cenovno ugodne in omogočajo enostavno sklenitev zavarovanja, a škoda je vsakega evra, ki ga vložite v neustrezno zavarovanje – zavarovanje ki ne ustreza vašim pričakovanjem in vašim otrokom ne nudi zadostne varnosti, pojasnjujejo v ZPS.

Razmislite, kakšno zavarovanje vaš otrok potrebuje.

"Če na letakih ni dovolj informacij, prosite zavarovalnico za dodatna gradiva in pojasnila glede ponudbe. Posebej podrobno preverite splošne pogoje zavarovanja. Pozanimajte se, od kdaj do kdaj traja zavarovalno kritje, za katere nevarnosti velja in kakšne so omejitve in izključitve kritja, višine posameznih zavarovalnih vsot ter način izplačila zavarovalnine. Zavarovanje sklenite šele, ko boste razumeli celotno vsebino ponudbe," svetujejo na ZPS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.