Slovenija
72 ogledov

Nekaj služb in 200 privezov

Slovenija 10.03.14, komunalni privezi in privezi Marine Izola, foto: Suzan Kos Suzan Kos
Tožbe v koš, na vrsti je poravnava, ki prinaša deset milijonov evrov.

"Marina je vredna 25 milijonov evrov, s predvidenimi investicijami v novi valobran in pomol se bo vrednost povečala za tri milijone, pridobili pa bomo tudi 200 novih privezov," je zadovoljen Enrico Galassi, lastnik podjetja, ki upravlja izolsko marino.

Še potrditev svetnikov

Dolgoletni spor med občino in italijanskim investitorjem, ki je v preteklosti ocenjeval, da mu lokalno okolje ni naklonjeno ter da tujih vlagateljev v Sloveniji ne obravnavamo kot priložnost, temveč kot težavo, bo končan, če bodo dogovor, dosežen v okviru zunajsodne poravnave, na četrtkovi izredni seji potrdili občinski svetniki. V koš bo romalo tudi osem odprtih sodnih sporov, tožba pred Evropskim sodiščem in vsi spori glede nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Denar deponiran

"Vrednost poravnave je dobre tri milijone evrov. Pri notarju je že deponiranih 1,1 milijona evrov uporabnine za nazaj. Koncesija marini bo podeljena za 40 let," razkriva župan Igor Kolenc. V dogovoru je med drugim natančno opredeljen 25-metrski pas ob morju, v katerem zunaj naselij ni mogoče graditi, določen pa je tudi pas, po katerem bo omogočen prost prehod in bo imel status javnega dobrega. Novi privezi naj bi marini prinesli nove prihodke, ohranili sedanja delovna mesta in morebiti prinesli tudi nekaj novih. In če dobi novega lastnika? "V tem primeru koncesijska pogodba ne velja več, treba jo bo skleniti na novo," pojasnjuje župan.

V marini je 630 komercialnih privezov, od tega je 140 praznih. Kot napoveduje Galassi, jih bodo poskušali napolniti s pospešenim trženjem po sejmih. Težav pri potrditvi dogovora na občinskem svetu ne pričakujejo.     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.