Slovenija
11273 ogledov

V nekaterih delih Slovenije sneži

Zima
1/2
Vreme bo v prvem delu naslednjega tedna kislo.

Hladna fronta se razprostira preko zahodne Evrope in potuje v smeri Sredozemlja in Apeninskega polotoka. Naše kraje bo dosegla v noči na ponedeljek.

Nad Slovenijo in okolico je zavladal jugozahodni tok vremena. Veter jugozahodne smeri bo najizrazitejši v nedeljo čez dan. Posledično nad naše kraje priteka topel in zelo vlažen zrak iz Sredozemlja in Jadrana, pišejo na portalu neurje.si.

V nedeljo dopoldan se bo veter južnih smeri prehodno okrepil. Razlika v stanju vremena se bo v jutranjem in dopoldanskem času, med zahodno in vzhodno Slovenijo, še povečala.

Dopoldan bo ponekod na vzhodu Slovenije delno jasno in suho, na zahodu države pa bo deževalo.

Tako pa je te dni na Veliki planini.

Najobilnejše padavine gre pričakovati ob gorskih pregradah. Jutranje temperature bodo med 9 in 15, v zatišnih legah Gorenjske in Koroške okoli 6 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa se bodo na vzhodu države in ob morju povzpele do 20 stopinj Celzija, drugod pa se bodo gibale med 14 in 18 stopinj.

Popoldan se bodo padavine na zahodu Slovenije krepile in se zvečer ter v noči na ponedeljek razširile nad večji del Slovenije, tudi nad vzhodno Slovenijo. Ponekod bo prehodno zapihal šibak do zmeren veter severnih smeri. V bližini morja bodo sprva nastajale tudi nevihte z nalivi.

V ponedeljek bo sprva oblačno in deževno, nato pa bodo padavine prehodno ponehale, oblačnost pa se bo trgala.

V noči na torek se bo spet krepil jugozahodnik, ki bo nad naše kraje ponovno prinesel toplejši in zelo vlažen zrak. Na zahodu Slovenije, predvsem pod gorskimi pregradami, bo ponovno pričelo deževati.

Torek bo oblačen s pogostimi padavinami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.