Slovenija
31 ogledov

Nekatere kraje pobelil prvi letošnji sneg

Morje lahko poplavlja tudi jutri. (Foto: Suzana Kos)
1/3
Žurnal24 main
Na Korenskem sedlu in Ratečah je ponoči zapadlo nekaj centimetrov snega. V Piranu pa je morje zaradi povišanega plimovanja in južnega vetra zalilo nižje ležeče dele obale ter pričelo zalivati osebne avtomobile, parkirane na Punti. Ponoči je bila zato sprožena sirena z opozorilom na nevarnost.

Napovedane močnejše padavine ponoči sicer niso povzročile večjih težav. Danes bodo večinoma ponehale, v sredo pa se začne daljše obdobje suhega vremena.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da lahko reka Vipava danes preseže opozorilni pretok in poplavi v manjšem obsegu. Čez dan lahko Sava v Zasavju poplavi na izpostavljenih mestih ob strugi. Reka Ljubljanica pa se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah je nekoliko narasel, vendar se bo tekom dneva ustalil. Na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru se gladina vode še počasi zvišuje, na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini pa se gladine voda znižujejo.

V noči na sredo bodo padavine povsod ponehale. V sredo zjutraj se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod zjutraj nastala megla. Čez dan bo delno jasno. V četrtek in petek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bosta marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Meteorologi so na Twitterju sporočili, da bo od srede vsaj šest dni suhega vremena. Največ sonca bo na Primorskem in v višjih legah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.