Slovenija
53 ogledov

Nekatere moti kapljanje iz pipe pri sosedu

Slovenija 17.04.14, Mojmir Kovac, Portorozan in predsednik drustva Jaz sem najbo Suzana Kos
Če bi inšpekcija ustrezno izvajala nadzor nad lokali, bi bilo težav zaradi nespoštovanja predpisov manj.

V piranski občini pripravljajo spremembe odloka o odpiralnem času lokalov; nekateri gostinci predlagajo, naj jim na višku sezone 45 dni pustijo delati do 6. ure. Predstavnica občine Alenka Popič je razkrila, da bodo to dovolili, a le če bo imel lokal ustrezno protihrupno zaščito. V Portorožu je takšen le eden.

Nespoštovanje kaznovati

"V občini je 1.200 brezposelnih in edino, kar uspeva, so dejavnosti, povezane s turizmom, zato poudarjam, da turizem seveda podpiram. A težava je, da bi vsak, ki ima bar, rad imel diskoteko. To ne gre. Gostinci pravijo, da smo domačini čudni, ker bi radi imeli ponoči mir. Treba je spoštovati veljavne predpise in dovoljeni odpiralni čas; kaj bi mi policisti rekli, če bi jih prosil, naj mi pustijo 45 dni kršiti zakon, ker bom po cesti dirkal s 300 kilometri na uro," je včeraj na okrogli mizi Sozvočje turizma in zabave vprašal Portorožan Mojmir Kovač.

Posvet je skupaj s Hoteli Bernardin in Policijsko upravo (PU) Koper organizirala fakulteta Turistica, njen izredni profesor Janez Mekinc pa je opozoril: "Morali bi se odločiti, kakšen turizem sploh želite – družinski in kongresni ali bi bili radi destinacija zabave za mlade oziroma kakšno vlogo naj sploh ima zabava v turistični strategiji kraja."

"Policisti se srečujemo s tisoč in enim primerom: od tega, da nas ljudje kličejo, ker jih pri sosedu moti kapljanje vode iz pipe, do druge skrajnosti, ko nekateri organizirajo prireditve brez dovoljenja," je razkril Tomaž Čehovin s PU Koper.

Komentarjev 1
  • Veteran 20:14 18.april 2014.

    Piran in portorož sta turistična mesta, ki služita s turizmom in posledično se morajo turisti zabavati in se ne more od njih zahtevati, da ko so na dopustu naj grejo spati zgodaj. Tudi stanovanja so na obali dražja ravo zaradi morja in turizma.