Slovenija
11 ogledov

Nekatere reke še naraščajo

Z rumeno barvo so označena mesta, kjer so možna manjša razlivanja.  (Foto: Arso) Žurnal24 main
Nevarnost proženja snežnih plazov večja, nekatere reke še naprej naraščajo, opozarjajo na Agenciji RS za okolje.

"Še vedno naraščajo reke Sava v srednjem in spodnjem toku, Savinja, Ljubljanica, Krka, Soča v spodnjem toku, Idrijca, Vipava in Kolpa. Reke na območju Gorenjske in v zgornjem Posočju, Gradaščica in Iška so danes v jutranjih urah dosegle vrh in trenutno ne naraščajo," so sporočili z Agencije RS za okolje (Arso).

 

Na Arsu so zjutraj izdali tudi opozorilo, da se je v visokogorju Julijskih Alp nevarnost proženja snežnih plazov povečala na 4. stopnjo.

Pretoki rek so na celotnem območju Slovenije veliki, izjema je le skrajni severozahod države. Opozorilno vrednost so ponekod presegle reke Ljubljanica, Sava, Gradaščica in Vipava. "Ljubljanica je poplavila na Ljubljanskem barju v območju vsakoletnih poplav, Vipava poplavlja v manjšem obsegu ob strugi," pravijo na Arsu.

 

Danes bodo naraščale reke na območju jugozahodne Slovenije in spodnjega Posočja, Ljubljanica, Krka, Kolpa, Savinja in Sava v srednjem in spodnjem toku. Gladine vode na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo danes zviševale. Možna so še manjša razlitja ob strugah, večjih razlivanj pa ni pričakovati.

Danes dež še krajevno
Danes in jutri bo še oblačno, občasno bodo še krajevne padavine. V soboto pa bo spremenljivo oblačno in povečini suho, napovedujejo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.