Slovenija
34 ogledov

Nekatere reke že poplavljajo

Hidrološko opozorilo Arso
Zaradi obilnega deževja nekatere reke znova poplavljajo.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je Vipava v zgornjem toku že dosegla opozorilni pretok in začela poplavljati. V prihodnjih urah se ne bo umirila, ampak bo poplavljala vzdolž struge, predvidoma na območjih pogostih poplav.

Reka Pivka v srednjem in spodnjem toku še narašča in poplavlja. Pretok reke Reke se umirja, vendar na izpostavljenih mestih še poplavlja v srednjem in spodnjem toku. Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav, njen pretok je ustaljen, so zapisali na Arsu.

Razlivale se bodo ob strugah

Še vedno naraščajo reke na območju Idrijsko-cerkljanskega hribovja, Škofjeloškega hribovja in Polhograjskih Dolomitov ter na širšem ljubljanskem območju. Zvečer so na teh območjih še možna razlivanja ob strugah. Poljanska Sora bo v prihodnjih urah dosegla opozorilni pretok, možna so razlivanja ob strugi. Zvečer in ponoči lahko v manjšem obsegu poplavi reka Sava v Zasavju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.