Slovenija
4291 ogledov

Nekateri so se že organizirali v skupnostih, sodelujejo tudi podjetja

bloki Saša Despot
Koronavirus spodbudil skrb za nemočne in ponudil nov način, kako olajšati samoizolacijo. Številna podjetja ponujajo brezplačne storitve.

Ena od uporabnic Twitterja sporoča, da so se v njihovem bloku samoorganizirali za pomoč starejšim pri preskrbi s potrebščinami v prihodnjih dneh. 

Podobnih sporočil je še več.

Združujejo se tudi podjetja

Na spletnem mestu www.digitalna-solidarnost.si pa se na enem mestu združujejo različna podjetja, ki želijo potrošnikom olajšati dostop do nekaterih storitev v prihodnjih dneh. Seznam se širi. Med drugim so vsi največji ponudniki kabelskih vsebin pri nas brezplačno odprli programske sheme, ponujajo se spletne trgovine za dostavo živil.

Poročali smo že, da so pri založbah Rokus Klett in Mladinska knjiga omogočili prost dostop do elektronskih in interaktivnih gradiv, ki bodo prišle prav učiteljem in učencem. Podjetje Cisco je na primer omogočilo 90-dnevno licenco za uporabo orodja Webex za delo na daljavo med ekipo, podobne storitve za moderno poslovanje je omogočilo še nekaj drugih podjetij. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:38 15.marec 2020.

    Pohvalno ! Morda bi tudi apel upravnikov objektov bil dobrodošel ! Ne samo pošiljanje položnic ,tudi pomoč in nasveti so dobrodošli .