Slovenija
127 ogledov

Nekateri vas bodo peljali zastonj

slovenija 24.09.13, avtobus, vozni pas rezerviran za avtobuse in taksije, vozni Anže Petkovšek
Med prazniki bodo marsikje po državi omogočili brezplačne avtobusne prevoze do pokopališč ali brezplačno parkiranje.

V naslednjih dneh je v okolici pokopališč pričakovati povečan promet. Policija ob tem vsem, ki se boste na pot odpravili z avtomobilom, svetuje, da se na pot odpravijo pravočasno ter dosledno upoštevajo cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometne ureditve v bližini pokopališč. Obenem opozarjajo, naj v vozilih na vidnih mestih ne puščajo torbic ali drugih vrednejših predmetov.

Za vse, ki bi se na pokopališče raje kot z avtomobilom odpravili z avtobusom, pa smo pripravili pregled ponudbe v večjih slovenskih mestih v prihajajočih dneh. V posameznih mestih bodo tovrstni avtobusni prevozi brezplačni.

NOVO MESTO
Med prazniki, 31. oktobra in 1. novembra, bo v Novem mestu uvedena posebna linija mestnega potniškega prometa do pokopališča. Avtobusi bodo vozili ob vsaki polni uri med 9. in 16. uro razen ob 13. uri. Na pokopališče Srebrniče bodo prispeli 35 minut čez polno uro, odhodi s pokopališča pa bodo 10 minut pred vsako polno uro razen ob 13.50.

KOPER
V četrtek, 31. oktobra, in petek, 1. novembra, bo v mestnem prometu Koper obratovala brezplačna linija, namenjena prevozu na pokopališče. Avtobusi bodo z Markovca proti pokopališču peljali ob 9.00, 10.10, 11.20, 13.00, 14.10 in 15.20.

IZOLA
V Izoli bo parkiranje na parkirišču pri ladjedelnici 31. oktobra ter 1. in 2. novembra brezplačno.

PIRAN
V četrtek in petek bodo brezplačni avtobusni prevozi na liniji Piran AP–Zdravilišče Krka Strunjan–Piran AP. Avtobus bo ustavljal na vseh postajališčih. Od zdravilišča Krka proti pokopališču bodo avtobusi peljali ob 7.23, 9.25, 13.00 in 14.05. Iz Pirana proti pokopališču pa so predvideni odhodi ob 9.00, 12.30 in 13.30.

Na omenjena dva dneva bo brezplačna tudi uporaba garažne hiše Arze v neposredni bližini pokopališča Piran.

NOVA GORICA
V Novi Gorici bo na voljo avtobusna povezava med parkiriščem in pokopališčem v Stari Gori. Brezplačna avtobusna povezava bo v četrtek in petek med 9. in 17. uro.

KRANJ
V petek bo v Kranju na progi številka 15 (Kolodvor–Planina–Pokopališče–Primskovo–Kranj–Pokopališče) veljal poseben vozni red. Opravljeni bodo dodatni prevozi. Prvi odhod je predviden ob 8.52 s Kolodvora, nato bodo avtobusi vozili na pol ure; izjema bo ob 11.52, ko avtobus ne bo peljal.

ŠKOFJA LOKA
V petek bo na relaciji Podlubnik–Škofja Loka–Lipica vozil mestni avtobus. Med 9. in 14. uro bodo avtobusi iz Podlubnika vozili na eno uro, od 14.00 do 16.45 pa na pol ure oziroma 45 minut.

vozilo mreža MATIjA | Avtor: Mreža MATIjA Mreža MATIjA

 

Mreža MATIjA in skupina za pomoč Upokojencem "Sončni dan" sta v Škofji Loki omogočila starejšim brezplačen prevoz do pokopališč. Starejši, ki so potrebovali prevoz, so poklicali brezplačno telefonsko številko mreže MATiJA 080 10 10 in se dogovorili za prevoz. Ker je bil odziv dober, bo mreža s podobnimi akcijami nadaljevala tudi v prihodnje.

JESENICE
Posebni avtobusni prevoz bo 31. oktobra in 1. novembra organiziran med Jesenicami, Koroško Belo in pokopališčem na Blejski Dobravi. Prvi avtobus bo s postaje Hrušica Belo polje odpeljal ob 8.25 in bo do 10.23 vozil na eno uro. Popoldne bo začel voziti ob 12.55 in bo vozil do 17.55.

Na relaciji Blejska Dobrava trgovina–Blejska Dobrava pokopališče–Lipce bo v četrtek in petek promet potekal enosmerno. Avtobus bo potnike pobiral na postajališčih Blejska Dobrava K, Blejska Dobrava trgovina za smer Jesenice in na označenem postajališču na začetku parkirišč pokopališča.

CELJE
Javni prevoz bo organiziran z vstopno in izstopno postajo na zgornjem parkirišču celjskega mestnega pokopališča. V četrtek bodo avtobusi vozili vsako polno uro med 10. in 16. uro na trasi Hudinja–Nova vas–Lava–Glazija–Teharska cesta. V petek bodo na isti trasi vozili med 7.30 in 16.00 vsako polno uro ter dodatno vsake pol ure z celjske železniške postaje. V petek bo javni prevoz za potnike brezplačen.

MARIBOR
V Mariboru bodo na pokopališča vozili dodatni avtobusi. Na pokopališče Pobrežje bodo 31. oktobra in 1. novembra avtobusi z avtobusne postaje Mlinska med 8.20 in 19. uro vozili na 20 minut. Na pokopališče Dobrava bodo v četrtek avtobusi vozili med 7.45 in 17.45 na eno uro, v petek pa med 7.45 in 18.15 na pol ure.

Vse vožnje v času od 8.45 pri odhodu z avtobusne postaje Mlinska do 19.45 se podaljšajo do postajališča Limbuš–Blažovnica.

 
Komentarjev 2
  • kapibara 22:33 30.oktober 2013.

    Zato pa je moje mišlenje, da miselno predlagana nevozniška starostna skupina voznikov nad 80 let je še previsoka..pa vidim doma svoje starše in od žene- ampak kaj hujšga: mi smo še zmer za... za kaj, za ustvarjanje nevarnih situacij na ...prikaži več cesti in za praznjenje...

  • Oxxo 14:37 30.oktober 2013.

    ŽALE danes dopoldan: Ob cesti - po travniku vse zaparkirano - kjer je bila luknja, je voznik stisnil vozilo. S cestnimi terenci so bili nekateri še bolj pogumni.Pripeljem na veliko peščeno parkirišče: redarji urejajo promet, stare mame in ...prikaži večn fotri ne razumejo (ali nočejo razumeti), da so uvedli krožni promet - na enem koncu not, na drugem ven. Vozijo "v nasprotno smer" in dodatno povzročajo nepotrebno gnečo. PARKIRIŠČE PA 40 % ali več NEZASEDENO... in da ne bo pomote = BREZPLAČNO. Prostih parkirnih mest več kot dovolj!Ob tem sem se resno vprašal, zakaj je cela cesta ob straneh zaparkirana, da se še dodatno ustvarja gnečo? In "nedeljski" vozniki naj malo prevetrijo svoje vozniške sposobnosti!