Slovenija
71 ogledov

"Nekateri zakoni prihajajo z zamudo"

Ministrici Katarini Kresal je Izidor Krivec, direktor Celjskih mesnin (skrajno l Žurnal24 main
Obisk. Kresalovi v Bisolu dejali, da bi želeli več posluha države, Zalarja opozorili na problem črnega trga.

"Ne verjamem le slabim novicam, ki jih poslušamo iz dneva v dan. Verjamem, da so tudi dobra podjetja, in eno od takšnih je zagotovo preboldski Bisol," je po včerajšnjem obisku tega podjetja dejala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. "V Bisolu bi si želeli le več posluha od države, ki bi lahko prepoznala sončno energijo kot prioriteto, v katero se izplača vlagati. Res je, da ta danes še ni konkurenčna, a v nekaj letih naj bi to postala," je dodala Kresalova. Včeraj je sicer obiskala tudi Celjske mesnine, ki jih je nagradila Gospodarska zbornica Slovenija.

Preveč klanja na črno
"Tu so me opozorili predvsem na neprožen trg delovne sile in na to, da zakon o promociji slovenske hrane, ki bi jo potrošnik takoj prepoznal, sprejemamo vsaj 15 let prepozno," je povedala Kresalova.

Ministra Aleša Zalarja pa je presenetila informacija, da se je črni trg na področju klanja preveč razbohotil. "Menim, da bodo imeli na kmetijskem ministrstvu in inšpektoratu s tem kar precej dela," je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.