Slovenija
43 ogledov

Nekdanje vodstvo Hita brez razrešnice

(Foto: Bobo) Žurnal24 main
Delničarji Hita na skupščini za lansko poslovno leto niso podelili razrešnice nekdanjim članom uprave in nadzornega sveta.

Razrešnico je skupščina podelila članom uprave Dragu Podobniku, Stojanu Pliberšku in Urošu Kravosu, ki so prevzeli vodenje novogoriškega igralniškega velikana konec lanskega avgusta, ter članom nadzornega sveta Marku Jakliču, Mateju Golobu Matzeleju, Andreju Miški, Tomislavu Malnariču in Ireni Uršič; brez razrešnice pa so ostali nekdanji člani uprave Niko Trošt, Nevenka Črnko, Marjan Zahar in nekdanji člani nadzornega sveta Mirko Brulc, Alojz Durn, Rajko Harej, Viktor Baraga, Marko Slivnik in Marijan Stojko.

Na predlog uprave in nadzornega sveta so razdelili tudi bilančni dobiček iz leta 2009 v višini 450 tisoč evrov – za dividende so imetnikom prednostnih delnic razdelili 434.472 evrov.

Tožba zoper nekdanje vodstvo
Posebni pravni pooblaščenec, odvetnik Miha Martelanc, je na sodišče v imenu uprave vložil odškodninsko tožbo proti nekdanjemu vodstvu družbe Hit. Ocena nastale škode za družbo znaša nekaj več kot dva milijona evrov. Gre za nakup nezazidljivega zemljišča v Beogradu, ki naj bi ga prejšnja uprava pod vodstvom Nika Trošta štirikratno preplačala.

Skupščina se je seznanila tudi s spremembo v nadzornem svetu, saj bosta zaposlene tam predstavljala Karlo Korče in odvetnik Aleksander Lisjak. Zaradi odstopa predsednika nadzornega sveta Goloba Matzeleja so delničarji za novega člana imenovali Gorazda Podbevška.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.