Slovenija
38 ogledov

Nekdanjega direktorja Elana aretirali

Preiskava v Elanu Iztok Golob
Na mejnem prehodu Obrežje so aretirali nekdanjega predsednika uprave Elana Vladimirja Šelebaja.

Šelebaj je Elan vodil v času, ko je bila njegova lastnica Privredna banka Zagreb. Mesto predsednika uprave podjetja je zasedal med februarjem 1999 in decembrom 2000. 

Kot poročajo hrvaški mediji, so Šelebaja aretirali na mejnem prehodu Obrežje, ko je hotel zapustiti Hrvaško. Poslovneža, ki se je v zadnjem času ukvarjal s televizijsko produkcijo v podjetju Core Media, naj bi prijeli zaradi pranja denarja, vendar uradno teh informacij niso potrdili. 

Odvetnik 45-letnega Šelebaja je potrdil aretacijo in potek preiskave, ni pa povedal, kaj naj bi njegova stranka storila.

Prisluškovanje ljubimca nekdanje soproge

Šelebaja so aretirali praktično istočasno, kot je hrvaški parlamentarni odbor za notranjo politiko sprejel sklep, da mu ne prisluškujejo.

Šelebaj, ki ima poleg hrvaškega še francosko državljanstvo, je namreč v pismu notranjem ministru zatrdil, da mu prisluškuje sam generalni direktor hrvaške policije Oliver Grbić, ki naj bi bil v zvezi s Šelebajevo nekdanjo soprogo. Vse z namenom, da bi se dokopala do njegove lastnine, še poroča Novi list. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.