Slovenija
131 ogledov

Nekdanjemu direktorju 2,8 milijona evrov

Uroš Korže Renata Reneja Škrjanc
Begunjski Elan mora nekdanjemu direktorju Urošu Koržetu od zahtevanih 8,4 milijona evrov za menedžersko nagrado izplačati 2,77 milijona evrov, je odločilo ljubljansko okrožno sodišče.

Koržetova zagovornica Irena Polak Remškar je pojasnila, da so v petek prejeli razsodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, da je tožena stranka tožeči stranki dolžna plačati znesek v višini 2,77 milijona evrov z zamudnimi obrestmi od leta 2002 oziroma 2003. Tako je sodnica Jelka Rozman priznala nagrado le za dve leti, medtem ko je preostanek celotnega zahtevka, ki se je nanašal na nagrade za poslovno uspešnost od leta 2001 do 2004, zavrnila.

Polak Remškarjeva še ne more povedati, ali se bodo na sodbo pritožili, saj jo morajo najprej podrobno preučiti. Zadovoljna pa je, da se pravni spor med Koržetom in Elanom vendarle bliža koncu. V kratkem naj bi bila izdana tudi sodba kranjskega okrožnega sodišča v tožbi Elana zoper Koržeta zaradi domnevnega oškodovanja podjetja v višini 7,7 milijona evrov.

Prva Koržetova tožba še na sodišču

Prva Koržetova tožba za izplačilo nagrade za leto 2000 je medtem na višjem sodišču, saj sta se na majsko sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča pritožili obe strani. Sodišče je tedaj, v drugem sojenju na prvi stopnji, določilo odškodnino v višini 400 tisoč evrov, medtem ko je Korže kot nagrado za prestrukturiranje družbe v letu 2000 zahteval 2,1 milijona evrov. Sodnica je namreč postavila svojega izvedenca, ki je izračunal drugačne zneske odškodnine od zahtevanih.

Koržetova zagovornica upa, da bo pravdanja med Koržetom in Elanom, ki traja že sedem let, vendarle čim prej konec. V Elanu se na tokratno razsodbo še niso odzvali. Tako na kranjskem kot na ljubljanskem okrožnem sodišču so obe strani že julija, ko sta bili glavni obravnavi zaključeni, pozvali k splošni poravnavi.

Korže namreč skupaj od Elana zahteva 10,5 milijona evrov neizplačane nagrade, Elan pa od Koržeta in nekdanjega finančnega direktorja Januša Šefmana terja 7,7 milijona evrov odškodnine, ker naj bi podjetju z domnevno zgrešenimi naložbami zlasti v trgovsko mrežo in ostale neosnovne dejavnosti Elana naredila veliko škodo.

Komentarjev 3
  • hubertfast 06:57 04.oktober 2011.

    To je samo pri nas, Korže se je dobro znašel, je že vedel kaj dela. Končno bodo volitve in bomo lahko volili čisto nove obraze.

  • Veteran 21:53 03.oktober 2011.

    Žalost za slovensko sodstvo in še bolj za Slovenijo, In tudi tukaj bo potrebna temeljita reforma saj so med sodniki večino levo "socialno" usmerjeni ljudje. Tako kot pravi Janša bo potrebno sodnikom odvzeti trajni mandat in življenjsko socialno varnost, ki ...prikaži več si jo nekateri ne zaslužijo.

  • privat 15:45 03.oktober 2011.

    To lahko odloči samo Slovensko sodišče...delavci pa nimajo za burek!! Elan pa pričakuje državno pomoč...Zdaj sem primerjal ,odškodnina za mrtvega otroka plača šola 40.000€.. menađerske nagrade pa kar 2,7 mil €. Kaj je po tem takem Slovenija???