Slovenija
2239 ogledov

Nekdanji Delavski dom dobil novega lastnika

Tivoli center KD Skladi
Nepremičnina lokalnega pomena je dobila novega lastnika.

Tivoli center, nekdanji Delavski dom, ki je bil obnovljen in dograjen leta 2003, je dobil novega lastnika. Od sedanje lastnice VB Nepremičnine, ki je v posredni solasti Stanka Polaniča, je nepremičnino kupil investicijski sklad KD Adriatic Value Fund, ki ga upravlja družba KD Skladi v sodelovanju z mednarodno svetovalno družbo za nepremičnine Peakside Capital.

"Prva naložba sklada je prvovrstna poslovna stavba Tivoli Center v Ljubljani, z nakupno vrednostjo 13 milijonov evrov in neto donosom nad osem odstotkov," so sporočili s KD Skladov, kjer so dodali, da 97 odstotkov od 8.000 kvadratnih metrov prostorov zasedajo dolgoročni, poslovno stabilni in ugledni najemniki. Med drugim imajo svoje poslovne prostore tam tudi Finance, Večer, Adria Media in Eko sklad.

Cilj novega kupca nepremičnine KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložb v nepremičnine v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, s poudarkom predvsem na pisarniških in trgovskih nepremičninah. Vse tri ciljne države pa po njihovih besedah predstavljajo regijo, kjer je nepremičninski sektor še relativno nerazvit in donosi privlačni, dolgoročni uspeh sklada pa podpira tudi močna gospodarska rast.

Nekdanji delavski dom arhitekta Vladimirja Mušiča, ki je spomenik lokalnega pomena, je bil obnovljen in dograjen leta 2003. Tivoli center ima tri kletne etaže, pritličje in štiri oziroma pet nadstropij. V dveh podzemnih etažah je zagotovljenih 136 parkirnih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.