Slovenija
1280 ogledov

Nekdanji direktor AVP obtožen jemanja podkupnine

Igor Velov Saša Despot
Nekdanjemu direktorju AVP Igorju Velovu naj bi tožilstvo očitalo, da je sklenitev posla pogojeval z nakazilom denarja boksarskemu klubu iz Kranja.

Specializirano državno tožilstvo je sredi marca vložilo za zdaj še nepravnomočno obtožnico proti nekdanjemu direktorju agencije za varnost prometa Igorju Velovu, poročata Delo in Slovenske novice. Tožilstvo mu očita, da je leta 2016 20.000 evrov vreden posel pogojeval z nakazilom 4000 evrov boksarskemu klubu iz Kranja.

Nekdanjemu direktorju agencije za varnost prometa tožilstvo očita, da je pred štirimi leti na službenem sestanku z ljubljanskim podjetjem, ki naj bi naredilo aplikacijo za varne Šolske poti, pridobitev posla, vrednega 20.000 evrov, pogojeval z nakazilom štirih tisočakov boksarskemu klubu iz Kranja, poroča časnik Delo.

A poslovnež se za plačilo podkupnine ni odločil, temveč je kaznivo dejanje oz. njegov poskus naznanil, navajajo Slovenske novice.
Velov je za omenjeni časnik očitke zavrnil: "Očitanega kaznivega dejanja nisem storil. Vse temelji na izjavi ene osebe."

Po poročanju Dela Velovu, ki je trenutno državni svetnik in svetnik kranjske občine, grozi denarna kazen ter od enega do pet let zapora.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 11
  • Avatar right
    right 13:53 14.maj 2020.

    kje ste pa danes, bagra rdeča? nič kaj veliko komentiranja. res ste golazen in to gnila in usmrajena. nimatee jajc se pogledati v lastno ogledalo sploh ko se odkrije vaša smrdljiva rdeča greznica

  • Marcelko 11:57 14.maj 2020.

    Bil bi idealen za nabavo zaščitne opreme. Pošten je, reference ima dobre, pravo politično prepričanje. Izpolnjuje vse pogoje.

  • Avatar right
    right 11:21 14.maj 2020.

    čudno...neverjetno, pa levičar je. ne morem verjet da je lahko levičar s tako visoko moralno držo, podkupljiv. levaki, pojasnilo prosim