Slovenija
35 ogledov

Nekdanji ekonom Krašovec mora iz domovine

Krašovec
Za eno leto se bo moral Krašovec preseliti v avstrijski benediktinski samostan, starodavni grajski kompleks z velikim posestvom in burno zgodovino.

Nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Krašovec se bo moral po nalogu rimske kongregacije za duhovnike za eno leto preseliti v avstrijski samostan Šentpavel, danes poroča Dnevnik.

Kdaj je kongregacija sprejela nenavadni ukrep in s kakšnim namenom, časniku ni uspelo izvedeti. Viri trdijo, da je bil Krašovec v avstrijski benediktinski samostan poslan oziroma umaknjen zaradi svoje vloge v finančnem zlomu mariborske nadškofije. "K temu nekateri dodajajo, da marsikomu ustreza, da ga ni v nadškofiji, ker da preveč ve, spet drugi pripominjajo, da Krašovec še vedno sodeluje pri odmotavanju mariborskih finančnih vozlov, kar da tudi ni vsem všeč, " so zapisali na Dnevniku. Dodajajo, da ni jasno, zakaj bo lahko v Avstriji eno leto in kaj bo z njim po izteku tega leta.

Ni edini

Mirko Krašovec je tretji slovenski duhovnik, ki se mora na željo Rima umakniti iz domovine in/ali javnega življenja. Umik iz javnega življenja je bil doslej naložen nekdanjemu, predčasno upokojenemu mariborskemu nadškofu Francu Krambergerju in nekdanjemu upokojenemu ljubljanskemu nadškofu Alojzu Uranu. Ta bi moral v Trst že lani, a zaradi zdravstvenih težav ostaja v Sloveniji.

Ne za enega ne za drugega ni bilo nikoli pojasnjeno, zakaj natanko ju je doletela kazen. Glede Urana je bilo rečeno le, da je prestavitev povezana z domnevo o Uranovem očetovstvu, nadškof Kramberger pa naj bi bil kaznovan zaradi vloge v mariborskem polomu, še poroča časnik.

 

Komentarjev 29
  • Žurnalček 15:17 05.april 2013.

    Šel sem momo Pogačarjevega trga to je na LJ Tržnici -Škofija z strani Arkad- ko se je izven poslovalnice vila vrsta ljudi leta 1991. Ker je bila tu Zavarovalnica Triglav , sem mislil , da dajejo polovićne bonuse vsem. Pa ...prikaži več sem pristopil in vprašal , kaj se dogaja. Pa so čakajoči v vrsti povedali , da čakajo za polog v banki .V kakšni banki ? Ja v Krekovi. A vam NLB ni dobra al kaj. Pa so smejoč se hiteli veselo povedati, da Vatikan nikol ni in ne bo propadel , s tem tudi vloženi denar ne. Eden je še celo zinil , da je bolj varno k v Švici. Še dober da jih sovražim do nebes , če ne bi mogoče tudi sam ostal od njih zlorabljen .

  • Žurnalček 15:09 05.april 2013.

    Kako sva si enaka !

  • Žurnalček 15:08 05.april 2013.

    Črna banda vrnite ljudem denar, tegale vašega "ekonomista " pa zaradi mene ni treba nikamor preganjat. No če že , kaj ko bi se vsi v MBŠ odločili za izgnanstvo. To bi bilo še najboljše za državo. Kdaj misli ...prikaži veči NLB zapleniti Betnavo in vso ostalo premično in nepremično lastnino zgoraj omenjenih osebkov ?