Slovenija
1918 ogledov

Nekdanji glavni inšpektor za delo iztožil odškodnino

Borut Brezovar pravi, da so v četrtek objavili podatke, ki so jih prejeli do vkl Žurnal24 main
Nekdanjemu glavnemu inšpektorju za delo Borutu Brezovarju pripada odškodnina.

Pravico je dočakal šele na vrhovnem sodišču, ki je v sporu med nekdanjim glavnim inšpektorjem za delo Borutom Brezovarjem in državo oz. vlado, ki ga je na poziv protikorupcijske komisije razrešila aprila 2011, prisodilo v prid Brezovarju. Njegov zahtevek do odškodnine je utemeljen, višino pa mora določiti okrožno sodišče, danes pišeta Delo in Dnevnik.

Brezovar, ki je inšpektorat za delo vodil 18 let, je bil po razrešitvi s položaja glavnega inšpektorja in po očitkih več nepravilnosti pri delu prepričan, da mu je bila storjena krivica in je s tožbo terjal 59.473 evrov. Prvostopenjsko sodišče je njegovo tožbo zavrnilo, sodbo je potrdilo višje sodišče, povzemata časnika.

Šlo naj bi za okrog sto tisoč evrov

Vrhovno sodišče je presodilo drugače in okrožno sodišče mora določiti višino odškodnine. Zaslišalo ga bo 19. decembra. Kot pišeta Delo in Dnevnik, je Brezovar zahtevek za premoženjski del škode zvišal, na koliko ni znano. Po izračunih obeh časnikov bi se utegnil sukati okrog 100.000 evrov. Medtem je zahtevek za nepremoženjski del škode ostal pri 15.000 evrov.

Brezovarja je vlada razrešila na poziv protikorupcijske komisije, ki je prejela več prijav suma korupcije. Poleg očitka, da pri kopici prijav ni dovolj učinkovito ukrepal, so v javnosti odmevala njegova številna predavanja, saj je dalj časa za plačilo sodeloval z različnimi podjetji in njihovimi poslovodstvi, ki so bili pod nadzorom delovne inšpekcije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • micheal64 20:55 25.oktober 2018.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilno podjetje, s katerim lahko dobite hitro posojilo, vsem zaupnim strankam nudimo vse vrste posojil z obrestno mero 3%, se obrnite na nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam sporočilo Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za ...prikaži več posojilo in ga vrnite. Polno ime ................. Država .................. Zahtevani znesek ...................... Trajanje ..........................

  • popokatopetl 13:46 25.oktober 2018.

    >"Vrhovno sodišče je presodilo drugače in okrožno sodišče mora določiti višino odškodnine. " -------------- Ne vem al si jo res zasluži al ne. Ampak zakaj hudiča ne morejo odločit kar mislijo in pošiljajo spet na nižjo instanco, deklarativno nesposobni al kaj???

  • miki1234 13:10 25.oktober 2018.

    fuj slovensko sodstvo ... korupcija, da ni večje