Slovenija
2599 ogledov

Nekdanji predsednik Pahor se poteguje za visok položaj v EU

Borut Pahor Profimedia
Ima podporo predsednika vlade.

"Predsednik vlade dr. Robert Golob izraža brezpogojno podporo nekdanjemu predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju pri kandidaturi za posebnega predstavnika EU za dialog med Beogradom in Prištino ter druga regionalna vprašanja na Zahodnem Balkanu. Zato je v preteklem mesecu opravil številne bilateralne pogovore z voditelji evropskih držav kot tudi z najvišjimi predstavniki Evropske unije," sporočajo s kabineta predsednika vlade. 

Robert Golob Borut Pahor | Avtor: PrtSc PrtSc

Nekdanji predsednik Pahor, ki je po tem, ko mu je konec leta potekel status nekdanjega predsednika republike, ustanovil zasebni zavod Prijatelji Zahodnega Balkana, kandidira za položaj posebnega odposlanca Evropske unije za dialog med Beogradom in Prištino, ki ga trenutno zaseda ugledni slovaški diplomat Miroslav Lajčák.

Golob je prepričan, da je nekdanji predsednik Pahor s svojim dosedanjim političnim delom in izkušnjami dokazal, da je veliki prijatelj držav Zahodnega Balkana in so njegova prizadevanja, kot tudi prizadevanja Slovenije, usmerjena v vključitev držav Zahodnega Balkana v Evropsko Unijo, zagotavljanje miru in stabilnosti na Zahodnem Balkanu in s tem celotne Evrope, še sporočajo s kabineta. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 28
  • Avatar Leon
    Leon 07:15 13.april 2024.

    Berem, da bo Borat v Trstu prejel častni doktorat .....verjetno gre za nakup oblačil na legendarni Pontarosso 😎

  • jezero 08:12 11.april 2024.

    Bo vzel s seboj Janšo za svetovalca?

  • sandi76 18:50 10.april 2024.

    Pogreša selfije ?