Slovenija
15 ogledov

Nekdanji prvoligaš trepeta za igrišče

NK Naklo bi potreboval 16 tisoš kvadratnih metrov zemljišč. Žurnal24 main
Nogometaši Nakla igrajo na zemljišču Merkurja, ki ga bo družba kmalu potrebovala za širitev. Občina jim je že pred leti obljubila nadomestno zemljišče, vendar ga do zdaj še ni zagotovila.

NK Naklo že nekaj let gostuje na zemljišču Merkurja in čaka, kdaj bo občina zagotovila nadomestno lokacijo. Spomnimo, da so nekdanje matično igrišče pred leti odstopili za potrebe gradnje osnovne šole, pri čemer jim je občina obljubila nadomestnega, vendar ga do zdaj še ni zagotovila.

Vsako leto trepetajo
Nogometaši še posebno trepetajo ob začetku leta, ko z Merkurjem podpisujejo najemno pogodbo, saj jih predstavniki družbe po navadi spomnijo na svoje načrte in povprašajo, če je glede selitve kaj novega. Negotovost vpliva tudi na pogoje za delo in omejene ambicije, zaradi katerih mladi domačini odhajajo v sosednje klube.

Letos ni boja
Pri Merkurju zatrjujejo, da se nimajo nogometaši do konca leta česa bati. “Zagotovo jih bomo pravočasno obvestili tudi, kdaj bomo začeli uresničevati svoje načrte o širitvi, dejstvo pa je, dazni se bomo širili prej kot v petih letih,” je povedal predstavnik za stike z javnostmi pri Merkurju Rok Istenič.

Občina lokacije še nima
“Še vedno iščemo najboljšo rešitev,” je povedal župan Nakla Ivan Štular. Za zdaj je najbolj verjetna lokacija pripartizanskem spomeniku v Strahinju, kjer je v občinski lasti že približno enajst tisoč kvadratnih metrov zemljišč, potrebovali pa bi jih najmanj 16 tisoč. Štular je zatrdil, da je denar v proračunu za ureditev vprašanja zagotovljen.

Predolgo se vleče

NK Naklo se lokacija pri spomeniku ne zdi najboljša, saj ima zelo slab cestni dostop. Po drugi strani se zavedajo, da primernejša travnika ob športnem parku pri osnovni šoli oziroma srednji biotehniški šoli v Strahinju nista naprodaj. V klubu potrebujejo prostor za tri igrišča, glavno, pomožno in manjše z umetno travo ter ustrezno infrastrukturo. V klubu vadi sedem selekcij oziroma vse razen kadetov. Rešitev pričakujejo najkasneje do poletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.