Slovenija
134 ogledov

Nekdanji ravnatelj je kriv goljufije

Žunkovič je sodbo sprejel mirno, dejal pa je, da se mu je zaradi sojenja življen Žurnal24 main
Dijaški dom Tezno. Na sojenju le o goljufiji, čeprav bi lahko šlo tudi za zlorabo položaja.

“Vse življenje sem delal zakonito. Kot ravnatelj sem za dobro delo dobil tudi priznanja. Sodelavcev ne želim črniti, saj so se sami dovolj,” je pred izrekom sodbe dejal Franc Žunkovič, nekdanji ravnatelj Dijaškega doma Tezno, ki je bil spoznan za krivega goljufije.

Kazen le pogojna
V šolskem letu 2004/05 je namreč na ministrstvu za šolstvo in šport lažno prijavil 20 dijakov več, kot jih je v domu dejansko prebivalo, in državo s tem ogoljufal za več kot 48 tisoč evrov.

Sodnica Barbara Nerat mu je prisodila devet mesecev pogojne kazni s poskusno dobo enega leta. “Četudi vam je bilo kaj podtaknjeno, si tega ne bi smeli privoščiti. Najbolj neopravičljiva je vaša naivnost,” je sodbo pojasnila Neratova in priznala, da je lažje soditi, “če si kdo pridobi kaj zase.”

Sodnica tudi verjame, da se bo Žunkovič na sodbo pritožil in dopušča možnost, da se bo drugostopenjsko sodišče odločilo drugače. Priznala je, da je tudi sama pri obremenilnih pričah prepoznala maščevalne motive sodelavcev, na kar je vse sojenje opozarjal Žunkovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.