Slovenija
183 ogledov

Nekdanji šef NLB nasedel

Marconi je, da bi se skril pred besnimi vlagatelji, celo nosil lasuljo, navaja o Žurnal24 main
Goljufija. Sojenje Marconiju, ki naj bi prevaral več sto vlagateljev, spet v petek.

Prevarantu Nellu Marconiju je denar zaupal tudi nekdanji šef NLB Draško Veselinović. "Iz radovednosti sem vložil prek dobrega znanca; če se prav spomnim, je bilo tisoč evrov, to pa je bilo tudi vse," je dejal.

Zastavil vse premoženje
Prevarani. Tragična je zgodba A. B., ki je za zdravljenje svojega za rakom obolelega sina zapravil skoraj vse premoženje, Marconi pa mu kljub obljubi, da si bo z vlaganjem v Remius lahko finančno opomogel, ni vrnil niti centa od vloženih 33 tisoč evrov, piše v obtožnici.

Marconi je obtožen poslovne goljufije in je od začetka oktobra v priporu. Vlagateljem v njegovo podjetje Remius je obljubljal visoke donose od trgovanja na valutnem trgu (angleško forex), denar pa je prenakazoval na svoje račune in na račune podjetja v tujini, ugotavlja obtožnica.

"Nisem bil promotor!"
Tožilka, ki je obtožnico spisala, predlaga tudi zaslišanje Veselinovića kot enega izmed bivših promotorjev družbe Remius. Veselinović je za to izvedel od nas in je bil ogorčen: "Svinjarija! Tega nisem nikoli ne promoviral ne reklamiral, nikogar nisem novačil. Kakšen promotor neki, lepo vas prosim!" Ob tem je omenil možnost, da bi kateri prodajalec nepooblaščeno uporabljal njegovo ime in tako delal reklamo, ter dodal, da če je bilo tako, razmišlja o tožbi.

Ivani Simiči so trije
Kot eden izmed promotorjev je za pričo predlagan tudi Ivan Simič, nekdanji šef Dursa in zdajšnji vodja nogometne zveze. Ta je dejal, da so v Sloveniji trije Ivani Simiči in da bi moralo sodišče najprej ugotoviti, za katerega izmed njih gre. "Že na zaslišanju v preiskavi sem povedal, da ne poznam ne podjetja Remius ne Nella Marconija," je pojasnil Simič, ki je sicer že v Južnoafriški republiki.

Robert Jurović, Remiusov prokurist, ki je nasledil Marconija, pristavlja, da Veselinović in Simič z Remiusom nista imela ničesar in da so informacije v obtožnici verjetno podali oškodovanci, ki so vložili tožbo. Šef njihovega društva Jože Osterman pojasnil po telefonu ni želel dati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.