Slovenija
60 ogledov

Nekdanji šefici ne bo treba plačati milijonov

Milan Marolt in Nada Klemenčič med izrekom sodbe. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Zavarovalnica Triglav je od nekdanje predsednice uprave Nade Klemenčič in šefa nadzornikov Milana Marolta zahteval 3,8 milijona evrov odškodnine, češ da sta družbo oškodovala, ker sta izplačeval previsoke nagrade upravi.

V Triglavu so poudarjali, da sta Klemenčičeva in Marolt brez ustreznega sklepa nadzornikov določila izplačilo nagrad predsedniku in članom uprave med letoma 1999 in 2002 v višini 927,8 milijona tolarjev (3,8 milijona evrov).

"Pregled dokumentacije je pokazal, da ta izplačila niso bila opravljena na podlagi nobenih kriterijev, na nobenih v naprej določenih merilih, zato se daje dokumentacija vtis, da so bila izplačila določena precej po domače," je takrat razložila odvetnica Triglava.

Nadzorniki so skupščini predlagali, naj zavarovalnica vloži tožbo zoper Klemenčičevo in Marolta, na osnovi poročila, ki ga je pripravila neodvisna revizijska hiša Constantia. 

Ljubljansko okrožno sodišče je novembra 2006 tožbeni zahtevek zavrnilo, na kar se je zavarovalnica pritožila. Višje sodišče v Ljubljani je nato pritožbi zavarovalnice ugodilo 16. decembra 2008 in postopek se je vrnil na prvo stopnjo.

Okrožno sodišče v Ljubljani je nato v ponovnem sojenju na prvi stopnji po treh letih obravnave razsodilo enako kot prvič, in tožbeni zahtevek zavarovalnice zavrnilo. Zavarovalnica Triglav se je na sodbo znova pritožila, a ji Višje sodišče v Ljubljani tokrat ni prisluhnilo.

Komentarjev 2