Slovenija
104 ogledov

Nekdanji sodelavec ministra član narkokartela?

Darko Saric EPA
Nekdanjega šefa kabineta bivšega notranjega ministra preganjajo zaradi domnevnega sodelovanja z narkokraljem.

Srbsko specializirano tožilstvo za organizirani kriminal je vložilo obtožnico proti Branku Lazareviću, bivšemu šefu kabineta tedanjega ministra za notranje zadeve Ivice Dačića, poroča Blic.

Lazareviću tožilstvo očita, da naj bi domnevnemu balkanskemu narkokralju Darku Šariću, ki mu sodijo zaradi tihotapljenja kokaina in pranja denarja, izdajal tajne, strogo zaupne policijske podatke o tem, kje, kdaj in kako policija prisluškuje ter tajno sledi članom domnevne Šarićeve kriminalne združbe.

Šef kabineta, odvetnik, kurir in policijski šef soobtoženi

Poleg Lazarevića naj bi se Šarićevi domnevni hudodelski združbi pridružil tudi odvetnik Radovan Štrbac, ki mu tožilci očitajo ključno vlogo pri pranju denarja, domnevno zasluženega s tihotapljenjem kokaina, Rodoljub Radulović, ki naj bi skrbel zlasti za transport droge (trenutno je na begu in ga zato iščejo z mednarodno tiralico) in celo bivši šef službe za posebne preiskovalne ukrepe srbske kriminalistične policije Boris Gara.

Prvoobtoženemu Lazareviću tožilstvo očita, da naj bi med letoma 2008 in 2009 kot član Šarićeve domnevne kriminalne združbe večkrat izdal strogo zaupne podatke o delu policije oziroma o dokazih, ki so jih do tedaj preiskovalci zbrali proti Šariću.

Podatke o tem naj bi Lazareviću redno sporočal Gara, zaradi česar mu tožilstvo očita zlorabo položaja in izdajo tajnih podatkov.

Lazareviću in Štrbcu je sodišče pred časom vzelo osebne dokumente in zanju odredilo hišni pripor.

Šarić ne bo pričal

Šarić ne bo pričal proti njim, kar je sodišču že jasno povedal. Pri tem se sklicuje na svojo pravico, da ne priča, ker bi s tem lahko škodil sodnemu procesu, ki trenutno poteka proti njemu ali pa si  zaradi pričanja celo nakopal še kakšen postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.