Slovenija
73 ogledov

Nekdanji sodnik bo doma prespal samo še trikrat

Slovenija 22.11.2012 Milko Skoberne, Celjski sodnik, kazenska zadeva Okroznega s Saša Despot
V petek se v zapor seli prvi pravnomočno obsojeni sodnik v zgodovini Slovenije.

Takoj po novoletnem praznovanju oziroma že 2. januarja v zaporu na Dobu pričakujejo nekdanjega sodnika na celjskem okrožnem sodišču, ki so ga konec lanskega leta obsodili zaradi prejema podkupnine.

Milko Škoberne bo moral odslužiti petletno zaporno kazen in tudi vrniti skoraj 20 tisoč evrov, kolikor je po oceni ljubljanskega okrožnega sodišča, ki ga je obsodilo, kot sodnik nezakonito prejel v zameno za odpravo pripora in mednarodne tiralice za osumljenca kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in goljufij.

"Sodišče je omenjenemu poziv že vročilo," poudarjajo na okrožnem sodišču.

Znižal si je kazen, zdaj zahteva odlog

Škoberneta so sicer sprva obsodili na pet let in pol zaporne kazni, ki pa jo je višje sodišče po obravnavi Škobernetove pritožbe znižalo za šest mesecev.

Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše je takoj, ko so višji sodniki konec oktobra izdali sodbo,  na vrhovno sodišče posredoval še zahtevo za varstvo zakonitosti (ZVZ), s katero poskuša Škoberne izpodbijati pravnomočno sodbo. Obenema pa sta Bromše in Škoberne na vrhovno sodišče posredovala tudi predlog za odložitev izvršitve izpodbijane sodbe. Neuradno naj bi vrhovno sodišče celoten sodni spis postopka, ki se je doslej vodil proti Škobernetu skupaj z ZVZ prejelo šele pred nekaj tedni.

Sodbo dobil šele, ko so ga privedli

Ljubljanskemu okrožemu sodišču je Škobernetu sodbo, ki mu jo je izreklo konec lanskega leta in mu jo odposlalo dobra dva meseca zatem, uspelo dejansko vročiti šele sredi aprila.

Dobra dva meseca mu je sodišče poskušalo sodbo vročiti po pošti, nato neuspešno tudi preko sodnih vročevalcev. Sodna pošiljka pa mu je bila izročena šele, ko so ga na sodišče privedli z odredbo prisilne privedbe in mu pošto vročili. Škoberne je bil "v prostore sodišča priveden na podlagi odredbe za privedbo. Odredba je bila izdana na podlagi predhodne ugotovitve, da se obtoženi vročitvi izmika," so tedaj pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:03 30.december 2014.

    hahahahaha ...tle folk še kr nabija o komunistih pa jih že dve desetletji ni. zdej so sam še najrazličnejši lobiji k jih boli k.... za ideologijo, zanima jih sam dnar :)))

  • dragec 14:32 30.december 2014.

    Mirkec,ne lupetaj. Upam, da US ne bo nasedlo najbolj organizirani partiji SSDSS. Drugo, ta pizda janševska bi zaračunal slovencem in slovenkam. PRIZNAJ DA JE PRAV TVOJ IDOL BIL OTROK BIVŠE KOMUNISTIČNE ELITE,ZDAJ SI JE SAMO OBRNIL KAPUT . Če te ...prikaži več zanima, nikoli nisem bil član KP, član ali simpatizer strank v SLO, Na volitve in referendume ne grem, delam pa v javni upravi in sem ponosen,da sem javno upravni delavec. IN ŠE TO,ON JE POLITIK V ZAPORU,KATEREGA SI JE USTAVNO SODIŠČE USTRAŠILO. PRAV TO SODIŠČE SODELUJE V DELITVI LJUDSTVA NA JANŠEVCE IN NJEGOVE NASPROTNIKE

  • mirko 13:57 30.december 2014.

    NO VIDIŠ, TI OTROČIČEK BIVŠE KOMUNISTIČNE ELITE, SEDAJ BODO JANŠI MORALI VSI DAVKOPLAČEVALCI PLAČAT VISOKO ODŠKODNINO ZARADI POLITIČNO OKUŽENIH SODNIC IN SODNIKOV, KI SO JANŠO DALI ZAPRET Z POLITIČNO SODNIM PROCESOM. TI SIGURNO NE BOŠ DAL ZA TO ODŠKODNINO NITI ...prikaži večI CENTA, ZATO KER SE ŽE CELO ŽIVLJENJE DO SEDAJ ŽIVIŠ IZ DRŽAVNIH JASLI. SEVEDA BOŠ TO TRDITEV ZANIKAL, DA NI RES, DA SI ZAPOSLEN V GOSPODARSTVU. ČE BI RESNIČNO DELAL V GOSPODARSTVU, BI BILO TVOJE MNENJE GLEDE JAVNEGA SEKTORJA ZA 100% DRUGAČNO. BODI ODKRIT IN PRIZNAJ DA SI ŠČENE BIVŠE KOMUNISTIČNE ELITE, PRISESAN NA JAVNI DENAR.