Slovenija
50 ogledov

Nekdanji svetnik z drogo

Romsko naselje Žabjak Žurnal24 main
Romsko naselje. Med pridržanimi iz Brezja naj bi bil tudi Zoran Grm.

Novo mesto. Med osmimi pridržanimi zaradi trgovine s prepovedano drogo – od tega jih je pet iz romskega naselja Brezje – naj bi bil, kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, tudi nekdanji romski mestni svetnik Zoran Grm.

Večmesečna akcija

Kriminalisti in pripadniki specialne enote policije so v ponedeljek izvedli zaključno akcijo večmesečne preiskave. Pridržanih osem in še devet drugih osumljencev je izvedlo najmanj 36 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, dve kaznivi dejanji izsiljevanja in tri kazniva dejanja, ki se nanašajo na orožje, so povedali na PU Novo mesto. Kot so pojasnili, je združba kokain in heroin preprodajala na območjih Novega mesta, Krškega in Ljubljane ter tako pridobila več kot sto tisoč evrov.

Na PU Novo mesto menijo, da so z akcijo občutno zmanjšali ponudbo prepovedane droge na Dolenjskem.

"Našel se bo naslednik"

Novica o uspešni akciji je po besedah Silva Mesojedca, predsednika Regijske civilne iniciative (RCI) za reševanje romske problematike, sicer spodbudna, a kaj ko prijeti niso edini, ki se v naselju ukvarjajo s kriminalom. "Po vsaki policijski akciji se začne znova. Nekoga so umaknili s prizorišča, a gotovo se bo, dokler bo tu rezervat, kjer se kriminala učijo že od mladih nog, hitro našel njegov naslednik," je opozoril Mesojedec.

Dušica Balažek, romska svetnica, pa je, kot nam je povedala, prepričana, da se varnostne razmere v naselju izboljšujejo, da je streljanja manj, o drogi v naselju pa ni vedela ničesar.

Komentarjev 1
  • tralala 07:39 26.oktober 2011.

    in kaj je tukaj novega? Prebivalci Novega mesta to vemo že od 'pamtiveka'. Ampak ne, dejmo jim še malo socialne pomoči. Vozijo se v luksuznih avtih in živijo v resnično nobel hišah - seveda gradnja na črno. ejej...