Slovenija
26 ogledov

Nekdanji toži sedanjega

Milana Cvikla je prišel na zaslišanje, a ga komisija zaradi nesklepčnosti ni izv Žurnal24 main
Razžalitev. Predalič zaradi ponižanja od Cvikla zahteva dobrih 23 tisoč evrov.

"Želim si le oprati svoje ime. Od Milana Cvikla bi pričakoval najmanj opravičilo, ker mi ni bilo prijetno, ko sem bil diskreditiran. Včeraj je minilo leto od izbruha afere, da naj bi kot nekdanji sekretar Janševe vlade odredil nezakonito fotokopiranje dokumentov vladnega arhiva. V tem času so o tem z mano kriminalisti govorili le enkrat, in še to ne kot z osumljencem, temveč kot s pričo," nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič utemeljuje, zakaj od svojega naslednika Milana Cvikla zahteva dobrih 23 tisoč evrov zaradi razžalitve.

Predalič pa Cvikla toži za odškodnino tudi zato, ker naj bi ga med parlamentarno sejo pred skoraj tremi leti obtožil, da je nepošten in nesposoben. "Tudi če sem politik, me nihče ne more brez dokazov obtoževati kaznivih dejanj," zaključuje Predalič.

"Masovno fotokopiranje"
V sporočilu za javnost stranke SDS je sicer Predalič danes spomnil, da je Cvikl pred letom dni zatrjeval, kako so pod Predaličevem vodenjem generalnega sekretariata masovno kopirali arhive, "zlasti dosjeje nekaterih visokih politikov od leta 1945 naprej". Predalič poudarja, da so afero s fotokopiranjem pogrevali, dokler ni kriminalistična policija sporočila, da ni podlage za kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.