Slovenija
9605 ogledov

Nekdo je bogatejši za 5 milijonov

loterija loto listek Profimedia
Vplačana je bila zmagovalna kombinacija, vredna 5 milijonov evrov.

Z Loterije Slovenija so sporočili, da je bila izžrebana prva Sedmica letos. "Milijonar (ali pa milijonarka) bo bogatejši za 5 milijonov evrov, 750.000 evrov pa bo prejela občina, v kateri ima srečni dobitnik prijavljeno stalno prebivališče. Za prevzem Sedmice ima časa vse do 15. decembra letos," pravijo na Loteriji Slovenije. Zmagovalna kombinacija je bila vplačana prek spletne strani Loterije.

Po podatkih Loterije Slovenije igro Loto bolj ali manj redno igra 55 odstotkov polnoletnih prebivalcev. Od leta 1962, ko je bila odigrana prva igra, so številke bile naklonjene že več kot 60 Loto milijonarjem. "V zadnjih desetih letih so igralci igre Loto prejeli nekaj več kot 306 milijonov evrov," dodajajo na Loteriji Slovenije. "V zadnjih desetih letih je bila Sedmica vplačana 46-krat. Največ Sedmic je bilo vplačanih leta 2012, kar 13. Danes izžrebana Sedmica je druga Sedmica, vredna 5 milijonov evrov, kar je najvišji možni znesek v igri Loto."

Najvišji možni dobitek so doslej vplačali leta 2015 v Kopru. 4,9 milijona evrov je bila vredna sedmica, ki je bila leta 2012 vplačana v Mariboru, 4,6 milijona evrov pa sedmica, ki je bila leta 2018 vplačana na Ravnah na Koroškem.  

"Z igranjem Lota so igralci v zadnjih desetih letih skupaj zbrali nekaj čez 109 milijonov evrov koncesijskih sredstev za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. V desetih letih je proračun države iz naslova davkov pridobil skoraj 52 milijonov evrov, proračuni slovenskih občin pa kar 23 milijonov evrov davkov od izplačanih dobitkov," še dodajajo na Loteriji Slovenije.

dezurni@styria-media.si 
 

Komentarjev 2