Slovenija
611 ogledov

"Nekdo si želi, da umrem"

gladovna stavka Žurnal24 main
S centra za reševanje sporov so sporočili, da sta mediatorja v primeru Troha zaključila postopek.

"Mislim, da vem, kaj je v ozadju. Nekdo hoče, da bi gladovno stavko zaostril in začnel zavračati tudi vodo. Da torej umrem. Nekdo očitno rabi truplo, češ, Troha naj crkne," pravi Ladislav Troha

Aleš Zalar, predsednik evropskega centra za reševanje sporov, je danes namreč sporočili: "Kljub zelo intenzivnim prizadevanjem obeh mediatorjev za posredovanje v tem sporu in pomembnim popuščanjem obeh strank, so razlike med njima ostale nepremostljive, zato stranki nista dosegli sporazumne rešitve spora."

Troha: Mediacija se sploh še ni začela

A Troha se ne da in trdi, da se mediacija sploh še ni začela: "Državna pravobranilka, ki mora po sklepu vlade opraviti mediacijo, je v ponedeljek odšla na dopust. Dobil sem dodatna vprašanja, na katera sem v nedeljo odgovoril, druga stran pa ni dala nobene ponudbe. Mediacija se na takšen način ne more končati."

Predstavniki pravobranilstva in Troha so vzpostavili korektno medsebojno komunikacijo, ki jima, v kolikor bosta to želeli, omogoča nadaljnja iskanja možnosti za dogovor v okviru neposrednih pogajanj ali na drug ustrezen način, medtem pravi Zalar.

A Troha poudarja, da sta mediatorja odstopila predvsem zato, ker je pravobranilstvo obveščalo javnost o poteku mediacije, čeprav so podpisali sporazum o molčečnosti: "Pričakujem in zahtevam, da se postavi dva nova mediatorja, naj bo mediacija javna, nenazadnje gre za javna sredstva, in se bomo pred kamerami dogovorili ali sem upravičen do odškodnine." 

O zaostrovanju gladovne stavke zankrat ne razmišlja: "Zahtevam, da se mediacija opravi. Dobiti želim črno na belem, da je nočejo izpeljati. Naj priznajo, da je bilo vse to blefiranje."

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:23 22.avgust 2014.

    a lahk enkrat že nehaš vsiljevat mnenje s pisanjem enega in istga skoz?

  • maresem 19:41 21.avgust 2014.

    Budalo.... pojdi na psihiatrijo po pomoč.

  • manch 18:27 21.avgust 2014.

    TROHINE zahteve so ravno tako nerealne, kot od tiste gospe KADILKE, katera štrajka tam zraven in ki trdi, da ji 72 (dvainsedemdeset) zobozdravnikov ni hotelo znati popraviti paradontozne ustne votline, prepojene z nikotinom, za kar zahteva samo za ŠTART 60 ...prikaži več jurjev odškodnine (za duševne bolečine pa xx-krat toliko?!)....A grem še jaz štrajkat, ker ne morem dobit službe za 5 jurjev na mesec, čeprav "vem", da bo jo moral, ker nekateri jo pa imajo??