Slovenija
12066 ogledov

Nemec Tanku: "Logarju nisi nič težil, meni pa jemlješ besedo"

Matjaž Nemec in Milan Brglez Saša Despot
Podpredsednik DZ Matjaž Tanko je prekinil besedo poslancu Matjažu Nemcu.

"Brez pravice do besede, brez besede za pravico. Utišali so demokracijo, ugrabili so državo," je na Twiterju zapisal poslanec SD Matjaž Nemec in objavil posnetek iz državnega zbora.

Podpredsednik državnega zbora Matjaž Tanko (SDS) je namreč prekinil njegov nastop, ker se, kot trdi, ni držal poslovnika državnega zbora v točki, kogovori o t. j. postopkovnem predlogu. 

Nemec je poudaril da ima tri minute na razpolago in bo v tem času razložil, kakšen je njegov postopkovni predlog. 

Ko je izgubil besedo, je Nemec vstal, šel do Tanka in mu dejal: "Kako si lahko drzneš to narediti?"

"Postopkovni predloh je povezan s kršitvijo poslovnika," je odvrnil Tanko. 

Nemec pa nazaj: "Anžetu Logarju nisi nič težil, meni pa jemlješ besedo. Kdo si misliš, da si?"

"Različna pravila za 'naše' in 'vaše'"

Evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon je na Twitterju zapisala: "Očitno imajo vladajoče strukture različna pravila za 'vaše' in 'naše'?? Katastrofa. Postaja prav res vse dovoljeno? In to v parlamentu, ki je hram demokracije? In branik človekovih pravic. Morda bi morali skozi lekcijo pravil poslovnika in obnašanja. Na sploh."

Vinko Gorenak (SDS) pa je stopil v bran Tanku: "Očitno ima Tanja Fajon različna pravila za 'vaše' in 'naše'? Katastrofa. Postaja res vse dovoljeno? In to v EU parlamentu, ki je hram demokracije? In branik človekovih pravic. Morda bi morali skozi lekcijo pravil poslovnika in obnašanja."

Kaj pravi poslovnik državnega zbora?

Poslovnik državnega zbora določa, da poslancu, ki želi govoriti o uporabi poslovnika (postopkovno vprašanje ali predlog), da predsedujoči besedo takoj, ko jo zahteva. Govor tega poslanca ne sme trajati več kot tri minute. O postopkovnem vprašanju ali predlogu ni razprave. O uporabi poslovnika odloči predsedujoči, razen v primerih, ko po tem poslovniku odločitev sprejme državni zbor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 80
  • astibo8020 22:31 26.maj 2020.

    Prav mu je povedal, škoda ker ga ni na gobec.

  • Jambor 19:57 26.maj 2020.

    Nemec, a je to bivši nogometaš? Mogoče druženje s Cimejem? Drugače pa vprašajte wikipedijo. Prevladuje splošno mnenje, da je suša. V tem primeru.... ajoj. Kronično pomanjkanje "padavin".

  • migi 18:36 26.maj 2020.

    kako je lepo blatit človeka,ki ga sploh ne poznate....tudi jaz ga ne poznam, vem pa, da osebo, ki ne veš nič o njej(oz.je ne poznaš) ne blatiš,če imaš kanček pameti...oz.gledaš iz vseh zornih kotov...le v svojo dušo si poglejte...pa najdete ...prikaži več na ducate pokvarjenosti.......