Slovenija
11 ogledov

(Ne)mir na protestu

"Nobene posebne poante ni, le delanje nereda, anarhija in rušenje družbenega red Žurnal24 main
Protest. Bodo skrajneži nagajali protestnikom?

Izgredi. Na sobotnih demonstracijah, ki jih sindikalisti pripravljajo na Prešernovem trgu, naj bi se po nekaterih neuradnih informacijah pojavile skupine skinheadov, ki bi povzročale nemire. Zato nekateri sindikalisti ne želijo povedati, koliko jih bo prišlo in kje se bodo zbrali.

Previdnost za vsak slučaj
Da ne bi bili prikazani kot povzročitelji, bodo nekatere sindikalne centrale vse svoje protestnike popisale, nositi pa bodo morali tudi izkaznico z imenom in priimkom ter nazivom organizacije. “Da ne bodo rekli, to so bili pa vaši, če do česa pride,” nam je povedal eden izmed sindikalistov, ki ne želi biti imenovan, a se sprašuje, ali gre morda za grožnje, ki jih poskušajo odvrniti od demonstracij.

Predsednik KS90 Boris Mazalin pravi, da je to stvar policije, da so o tem obveščeni tudi njihovi varnostniki in redarji ter da tovrstne informacije krožijo pred vsakimi protesti, do zdaj pa do težav ni prišlo nikoli.

Nam nobena organizacija skinheadov do zdaj ni grozila,” pa zagotavlja Milan Utroša iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Je pa za omenjene grožnje slišal vodja konfederacije javnega sektorja Branimir Štrukelj, a o izgredih skinheadov dvomi: “Ne verjamem, da je to njihov teritorij. Mi pričakujemo mirne demonstracije.

Na ljubljanski policijski upravi so nam odgovorili, da bo shod varovalo več policistov, prometnikov, vodnikov službenih psov in konjenikov, a nam natančnega števila “zaradi operativno-taktičnih razlogov” niso hoteli razkriti. Bodo pa pri načrtovanju varovanja spremljali informacije, povezane s prireditvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.