Slovenija
19 ogledov

Nemiri na postaji

Zaradi kršenja javnega reda in miru v lokalih na avtobusni postaji policija večk Žurnal24 main
Avtobusna. Zanemarjenost privablja izgrednike, je prepričana lastnica enega od lokalov.

 "Čudne združbe se zbirajo po lokalih na avtobusni postaji. Pridejo v večjih skupinah, največkrat v večernih urah, in potem se dogaja marsikaj, tako da se ne počutimo več varnih," nam je zaupala lastnica enega izmed lokalov na avtobusni postaji.

            22
let je stara novomeška avtobusna postaja, katere gradnje niso nikoli dokončali.

Kot je dejala, začnejo takšne skupine – ob tem je namignila, da gre za Rome – povzročati nemir, razbijajo kozarce in preostali inventar. "Nedavno sem imela v lokalu popolnoma uničena stranišča: odtrgane školjke, pisoarje, škatle za brisače celo s ploščicami vred in ograjo pred vhodom v lokal," je naštela lastnica.

Policija posreduje
Ta lastnica je policijo letos klicala že šestkrat. "Vselej smo posredovali in v primerih ugotovljenih kršitev tudi ustrezno ukrepali: izvedli identifikacijske postopke, kršiteljem izdali plačilne naloge oziroma izrekli opozorila in uvedli hitri postopek," nam je povedala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.

Kriva neurejenost
Vzrok, da lokale obiskujejo problematični gostje, naša sogovornica vidi v zanemarjenosti stavbe avtobusne postaje.

Kot so nam povedali na mestni občini, na postaji skrbijo za redna vzdrževalna dela, stroške zanje pa krijeta občina in podjetje Veolia. Dodajali so, da so pripravili akt o etažni lastnini stavbe, ki je zdaj vpisana na mestno občino, in lastnike objekta obvestili, da morajo etažno lastnino pri sodišču vpisati sami.

Pred zadnjimi volitvami je župan Alojzij Muhič obljubil, da bo z urejanjem lastninskih odločb pripravljen tudi finančni načrt obnove postaje. A še prej se mora končati stečajni postopek podjetja Real, lastnika gradbene jame – nedokončanega dela avtobusne postaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.