Slovenija
13 ogledov

Nemogoča Ptujska

Na Ptujski cesti bodo obnovili zgornji ustroj vozišča, naredil nov ločilni pas i Žurnal24 main
Rekonstrukcija Ptujske ceste voznikom načenja živce.

“Pa saj to ni več normalno. Vsako leto na Ptujski cesti nekaj delajo,” se jezi naš bralec, ki se vsak dan vozi po tej zelo pomembni mariborski prometnici. “Grozljivo je vključevanje s strani nekdanjega Tama ali pa iz Dogoške ceste, kjer nastajajo dolge kolone. Razjarjen pa sem, ker so cestišče odprli, zdaj pa tam že nekaj dni ni nikogar,” pravi.

“Delamo s polno paro”
“Tudi če ni strojev, ne pomeni, da ne delamo. Delamo s polno paro. Trenutek, ko se nekdo pelje mimo, je lahko krivičen. Res se včasih zgodi, da ni nikogar. Vsekakor pa bomo dela končali v terminskem načrtu ali morda že kaj prej,” pojasnjuje Albin Vajngerl iz Cestnega podjetja Maribor, ki kot vodilni partner dela izvaja z Alpine Bau GmbH Salzburg.

Zaprtje do konca oktobra
Na Ptujski cesti se letos nadaljuje njena rekonstrukcija – zaradi gostega in težkega prometa so namreč nastale globoke razpoke in večje deformacije vozišča. “Zaradi čim manjšega oviranja prometa je rekonstrukcija predvidena v štirih fazah, ki se bodo izmenično izvajale na desni in levi strani vozišča. Do druge polovice maja bo potekala rekonstrukcija na desnem smernem vozišču, takoj zatem pa bodo po preusmeritvi prometa potekala dela na levem smernem vozišču. Pogodbeni rok je 30. oktober,” so sporočili z Direkcije RS za ceste.

Avtobusni promet pa poteka po urejenih obvozih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.