Slovenija
15 ogledov

Nemški policisti preštevajo denar

Borut Hriberšek PU Ljubljana
Borutu Hriberšku naj bi neuradno še v drugo odredili pripor, kjer naj bi ostal mesec dni.

"Razlogov za pripor ni, če bo sodišče drugače menilo, ne morem pomagati. V tem primeru se bomo zagotovo pritožili na odločitev," nam je včeraj dejal Boris Grobelnik, odvetnik sintalovega varnostnika Boruta Hriberška.

Sodišče je v petek za Hriberška sprva določlo mesec dni pripora, a ko se je na odločitev pritožil, je odlok razveljavilo in do novega sklepa preiskovalnega sodnika, ki mora biti izdan v roku 48 ur, ostaja v priporu. Neuradno naj bi mu po izteku roka pripor spet podaljšali za mesec dni.

Različne številke o ukradenem denarju

Kriminalisti in policisti sicer še nadaljujejo z delom. Ker preiskava še poteka,podrobnosti ne dajejo. Eno glavnih vprašanj ostaja, ali je resnično odnesel 911.000 evrov. "Policija bo ugotovila, koliko je bilo v sefu denarja," pravi Grobelnik. "Sintal daje čudne izjave. Ta številka je na podlagi sintalove prijave. Oni pravijo, da niso nikoli tega rekli. Bodo morali pojasniti, koliko je bilo tega denarja. Upam, da imajo organizirano skladno s standardi celotno poslovanje, drugače bo nastal problem."

Hriberšek po besedah odvetnika denarja razen malenkosti ni potrošil. "Ne ve točno, poleg tega nihče ni štel denarja. Denar je štel očitno le Sintal." Po njegovi oceni denarja ni moglo biti več kot 650.000.

Večina denarja v sefu

Pri sebi naj bi imel le nekaj denarja, preostanek pa v sefu v tujini. Slovenske novice poročajo, da naj bi nemški policisti na prošnjo iz Slovenije že zavarovali sef, ki mu je rok najema potekel in naj bi celo že prešteli denar v njem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.