Slovenija
26 ogledov

Nenadoma odprta

Nedokončani del, kjer se nova Šmihelska cesta navezuje na obstoječo, je prejšnji Žurnal24 main
Da so jo odprli, je marsikoga presenetilo, saj še ni povsem dokončana.
5 milijonov evrov je veljala nova Šmihelska cesta. 60 odstotkov je prispevala država, preostalo pa mestna občina.

Ni jih bilo malo, ki so včeraj presenečeni zapeljali po novi Šmihelski cesti. Da bo odprta še to jesen, so pristojni sicer napovedali, a natančnega datuma na Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC) niso omenjali, zanj pa niso vedeli niti na mestni občini.

Zgrešili celo pešci
Zmedene vožnje, nenadnega zaviranja in ustavljanja pred krožiščem in v njem tako danes, kot smo opazili, ni manjkalo. Novost pa ni zmedla le voznikov, ampak tudi pešce. "Kar naenkrat sem se znašla tu in zdaj ne vem več, ne v kateri smeri je zdravstveni dom ne v kateri je avtobusna postaja,” je potožila mimoidoča starejša gospa.

Peščev na novih pločnikih ni manjkalo, čeprav znaki opozarjajo, da zanje in za kolesarje promet še ni dovoljen. Znakom zapore so se izogibali tako, da so stopali na vozišče, kar je bilo videti precej nevarno.

Še gradbišče
Da nova cesta še ni dokončana, je sicer jasno opaziti predvsem v delu, kjer se navezuje na že obstoječo. Ta je pred tedni pritegnil tudi pozornost gradbenega inšpektorja, saj naj zanj ne bi imeli gradbenega dovoljenja. Na vprašanje, ali so zdaj že pridobili vsa potrebna dovoljenja in kaj je treba še postoriti, da bo Šmihelska cesta dočakala tudi uradno odprtje, nam bodo, kot so obljubili na DRSC, odgovorili danes.

Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi prejšnji teden že opravili komisijski pregled novozgrajene ceste in na podlagi tega izdali začasno uporabno dovoljenje, ki omogoča, da so lahko po novi cesti speljali promet, ki je prej potekal po stari cesti mimo bolnišnic, kjer jih čaka še nekaj del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.