Slovenija
263 ogledov

Nenavadna poroka na Kredarici

Jože in Milica Napotnik sta se poroč Žurnal24 main
Po polnoletnosti zakona je župnik Dori Milico in Ivana Napotnika cerkveno poročil v kapelici Marije Snežne na Kredarici.

71-letni slikar Jože Napotnik in njegova 65 letna žena Milica iz Šmartnega ob Paki sta se ta konec tedna cerkveno poročila na Kredarici. Poročil ju je njun prijatelj župnik Dori, ki službuje v Berlinu. ˝Bilo je nepozabno, ganljivo, tega se ne da opisati,˝ sta za Žurnal24 povedala mladoporočenca, ki sta se poročila v narodnih nošah.

 

Delata scene za koncerte

Jože in Milica sta znana po izdelovanju velikih scen za festivale narodnozabavnih ansamblov kot so Alpski večer, Ptujski festival, Števerjan, Vurberk ipd. Milica je sicer že v pokoju, a je tudi pri teh opravilih njegova desna roka.

˝Ta poroka je nastala po spletu okoliščin,˝ je povedala Milica, in je sovpadala z 20 letnico delovanja narodnozabavnega ansambla Robija Zupana, ki je zabaval svate pod Triglavom. Milica, ki je bila dolga leta planinska vodnica, je ob tej priložnosti proslavila 40 let aktivne hoje v planine.

Da ji to ne dela težav, je dokazala v nedeljskem jutru, ko sta se z Jožetom kot dva gamsa povzpela na Triglav, oba v narodnih nošah. Jožetu so narodno nošo pred časom podarili na Bledu, Milici jo je za rojstni dan poklonil Jože. ˝Ko sva se spoznala, je bila ona že 12 krat na Triglavu, jaz pa še nobenkrat,˝ nam je zaupal Jože.

Svatje peš na Kredarico
Nenavadne poroke na Kredarici se je udeležilo dvesto svatov, ki so se s štirimi avtobusi pripeljali do Pokljuke, od tam pa so se peš podali na Kredarico. Ž

Med njimi je bil tudi podpredsednik Planinske zveze Slovenije Stanko Gašparič pa župan občine Šmartno ob Paki Aleš Podgoršek in številni drugi, ki so s svojimi nagovori mladoporočencema zvabili solze v oči. Ansambel Robija Zupana je igral na vso moč in v pretesnih prostorih koče na Kredarici se je plesalo kot že dolgo ne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.