Slovenija
9864 ogledov

Pilot Borutu Pahorju ni dovolil vkrcanja na letalo

Slovenski predsednik je prišel na Portugalsko na povabilo predsednika Marcela, zato je stroške najetega privatnega letala v višini 40.000 evrov krila Portugalska.

Portugalski mediji poročajo o dogodku, ki se je pred dnevi pripetil predsedniku Borutu Pahorju na pisti letališča v Lizbonu, pred letalom tamkajšnje nacionalne letalske družbe, ki je bilo namenjeno za Zurich. 

Predsednik in njegovo spremstvo so na let počakali v posebnem letališkem salonu za VIP, pred tem so se pravilno prijavili v posebnih prostorih in počakali, dokler se ostali potniki ne vkrcajo, navaja portugalski časnik Correio da Manhã (CM).

Po delegacijo, ki je štela 15 ljudi, je nato prišlo VIP transportno vozilo, ki pa je zamujalo tri minute in čeprav je letalo še vedno stalo, je bil pilot "nepopustljiv" in slovenskemu predsedniku ni dovolil, da se skupaj s spremstvom vkrca na letalo." Letalo je kljub temu zamujalo, saj so morali odstraniti prtljago, naloženo po pravočasni prijavi," navaja CM.

Kot so zapisali, bi predsednikovo vkrcavanje trajalo veliko manj časa, kot so ga porabili za iskanje "slovenske prtljage" in njeno odstranitev. Zaradi nepopustljivosti pilota, je letalo zamujalo ob prihodu v Zürich, s čimer so bili nenazadnje oškodovani tudi potniki. "Medtem ko je neimenovani pilot vztrajal, da je ukaz "prišel od zgoraj," je bil rezultat te "smešne situacije na pisti" ta, da je predsednik države EU zamujal še na sprejem novega veleposlanice iz ZDA," navajajo. Letalska družba je v izjavi po dogodku zapisala, da so ravnali povsem po pravilih. 

"Zaradi pripetljaja so bili oškodovani tudi portugalski davkoplačevalci," še piše časopis Slovenski predsednik je prišel na Portugalsko na povabilo predsednika Marcela Rebelo de Sousa, zato je stroške najetega privatnega letala v višini 40.000 evrov krila Portugalska, so še zapisali novinarji, ki do danes še niso prejeli odgovora iz kabineta predsednika in tamkajšnjega zunanjega ministrstva. 

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 11:00 19.februar 2022.

    Narcisko je hotel selfi na krilcih in je pilotu dokončno počil film . Pejd peš p.....r .

  • Avatar F16
    F16 07:36 19.februar 2022.

    Lahko bi zamudil ene 50 let... In še zdaj se zavem, da naetališču čakam že 50 let, bi mu svanulo

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:12 19.februar 2022.

    Še dobr, da ga ni pilot spustil na avion, bi se te dni po cajtngih valjale slike, kako Smetarček pilotira avion na redni liniji!!😁😁😁