Slovenija
40 ogledov

Neodgovorna lažna prijava požara

Kaj se mora človeku plesti po glavi, da ravna tako neodgovorno, da prijavi lažni požar in zatrdi, da je opečenih več ljudi.

Okoli pol enih zjutraj pretekli četrtek so bili gasilci obveščeni o požaru v središču Škofje Loke. Na kraj je pohitelo več kot 40 gasilcev, aktivirana je bila tudi nujna medicinska pomoč in policija.

Ko so prihiteli na kraj, pa so kaj hitro ugotovili, da je šlo za lažno prijavo, prijava požara je bila povsem izmišljena. "Zdaj pa se vprašajte, kako smo se počutili, ko smo sredi noči drveli proti središču mesta, zaskrbljeni, kako gori, kakšno je stanje poškodovanih oseb, ali bomo lahko omejili požar, ali gori že več hiš in še nešteto drugih vprašanj …" pravijo gasilci.

Kot so zapisali na spletni strani PGD Stara Loka, bodo prijavitelju, če bo mogoče, izstavili račun za povračilo stroškov intervencije, "ki bo presegel nekaj tisočakov".

Več o sami intervenciji in mislih gasilcev si oglejte v zgornjem posnetku.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:43 03.december 2013.

    Ste v discu ali barčku , že malo okajeni , pa se nič ne dogaja . Kaj ko bi imeli predstavo. Dej poklič fante , da vidmo mal akcije. Upam , da jo bodo tudi pošteno plačali .