Slovenija
23 ogledov

Neplačana kupnina kopni

Niti vseh 124 stanovanj, ki jih je JSS MOL že prevzel od Vegrada AM, niso mogli Žurnal24 main
Vegrad AM. Za penale in komunalni prispevek dolguje 2,1 milijona evrov.

“Na vprašanja o penalih in konkretnih potekih dogovorov žal ne moremo odgovarjati, saj so to podatki, katerih razkritje bi onemogočilo najoptimalnejše rešitve v javno korist,” je na vprašanje, kako se bodo z Vegradom AM pogodili za poravnavo neplačanih penalov in kupnine za stanovanja v Celovških dvorih, odgovorila Jožka Hegler, direktorica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL).

Vegradov dolg narašča
Za dobro polovico penalov po prvi in tretji pogodbi med JSS MOL, mestom in Vegradom AM v višini 2,6 milijona evrov so se že pogodili s sedmimi dodatnimi stanovanji, polovica penalov pa je ostala neporavnana. Po drugi pogodbi penali še vedno naraščajo – do zdaj se je nabralo že za okoli 350 tisoč evrov, narastejo pa lahko do dobrega milijona evrov.

Mestni dolg kopni
JSS MOL in MOL Vegradu AM sicer še nista poravnala okoli 3,1 milijona evrov kupnine. Po prvi pogodbi, iz katere je sklad že prevzel 124 od 150 stanovanj, je JSS MOL namreč zadržal tri odstotke kupnine. Po drugi in tretji pogodbi ter za 26 neprevzetih stanovanj iz prve pogodbe pa sta JSS MOL in mesto zadržala še predzadnjih pet in zadnje tri odstotke kupnine. Sicer pa je MOL od predzadnjega obroka kupnine po prvi pogodbi odštela 625 tisoč evrov, ki jih je porabila za plačilo priklopa elektrike in dvigal.

Vegrad AM pa MOL dolguje še neplačan komunalni prispevek – dobrih 465 tisoč evrov. Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je povedala, da ga za zdaj niti ni mogoče plačati, saj ima Vegrad AM blokirane bančne račune.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.