Slovenija
6 ogledov

Neplačnikom blokada

“Pripombe bomo upoštevali, če bodo pripomogle k izboljšavam in bodo smiselne,” s Žurnal24 main
Zapornice v BS3. Položnice zanje kmalu; kakšna bo cena naslednje leto, še ni znano.

Imetniki kartic za parkirišča v naselju BS3 bodo položnice zanje dobili predvidoma ta mesec, je povedala Darja Pungerčar iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT). “V primeru zavrnitve plačila bomo kartico blokirali,” je razložila in dodala, da so jih do zdaj razdelili 2.960. Če bodo torej kartico plačali vsi imetniki, bo to skupaj naneslo slabih 300 tisoč evrov.

Pet primerov zlorab

Do zdaj so po njenih besedah kartice vzeli petim ljudem, predvsem zaradi spuščanja več vozil na območje. “Na primer deset vhodov in trije izhodi ter trije vhodi in 12 izhodov,” je pojasnila Pungerčarjeva. Poleg zlorab so se na JP LPT ukvarjali s petimi primeri poškodb zapornic zaradi vandalizma. “Storilci so bili razigrani mladeniči, praviloma zgodaj zjutraj,” je razložila. Stroški posamezne zamenjave ročice zapornice so bili po njenih besedah med 300 in 400 evri.

Nova cena neznanka
Koliko bodo morali imetniki kartic zanje plačati prihodnje leto, še ni znano. “Ko bo sistem predan v polno obratovanje, bo verjetno že več znanega o predvidenih stroških,” je povedala Pungerčarjeva. Prav tako še ni znano, kdaj natančno se bo končalo poskusno obdobje obratovanja zapornic. Kot pravijo na JP LPT, je treba najprej uskladiti vse morebitne nejasnosti med uporabniki, ti pa se morajo na sistem navaditi. Stanovalce med drugim moti, da morajo, ko želijo na parkirišče spustiti obiskovalca, do zapornice priti peš, oglasili pa so se tudi nekateri obrtniki in stanovalci, ki pravijo, da so sistem postavili brez njihovega soglasja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.