Slovenija
341 ogledov

Nepokretnega pustili mokrega

"Vse to je zame postalo nočna mora in komaj čakam, da moža odpeljemo nazaj v cel Žurnal24 main
Preddvor. V domu starostnikov neustrezno skrbeli za oskrbovanca.

Bled. “Ne morem verjeti, da se z nepokretnim človekom tako dela! Sem mislila, da me bo od šoka konec,” je za Žurnal24 dejala pretresena Blejka Milka Knaflič.

Storila je napako, ki je ne bi smela, saj hčerki omenjenega gospoda ne bi smela reči, da v tistem trenutku nimajo časa, da bi poskrbele zanj.
Andreja Valant, direktorica doma

Izgubila je zaupanje v osebje preddvorskega doma starejših občanov, kjer od aprila biva njen 66-letni mož Janko, ki je po 12 možganskih kapeh nepokreten. Prostor zanj so našli v celjskem domu, ves čas pa iskali bližji dom in ga dobili v Preddvoru. “S tem so se začele težave. Ne morem si odpustiti, da sem ga preselila v Preddvor. Niso ga redno previjali in ležal je pri odprtem oknu. To, kar se je zgodilo v petek, pa me je šokiralo. Ko sem ga dopoldne obiskala, je ležal v mokrih oblačilih, popoldne ga je obiskala še hči in ga prav tako našla v mokri pižami in plenici. Prosila je sestre, naj ga preoblečejo, a ji je ena od njih zabrusila, da ga bodo, ko bodo imele čas. In to ni osamljen primer, vendar si ljudje ne upajo govoriti,” je povedala Knafličeva in dodala, da kritika ne leti na vse zaposlene, saj nekatere sestre in negovalke premorejo veliko srčnosti.

Dom starejših občanov
Preddvor.
V domu je 187 stanovalcev, zanje pa skrbi 15 medicinskih sester in 23 negovalk. Po normativih pripadajo posamezniku na dan tri plenice, kopanje dvakrat na mesec, umivanje vsak dan, pogostost obračanja nepokretne osebe pa je odvisna od njenega zdravstvenega stanja.

Knafličeva bo moža danes preselila nazaj v celjski dom.

Večji nadzor nad delom
Da je ena od sester prekoračila mejo dopustnega, je včeraj potrdila direktorica doma Andreja Valant.

Zaradi incidenta je bila opozorjena, svojcem pa sem se opravičila in to dejanje obžalujem. Žal mi je, da gospod odhaja od nas. Predlagala sem, naj ostane in bomo zanj lepo skrbeli, vendar svojci vztrajajo pri selitvi,” je pojasnila Valantova. Napovedala je večji nadzor nad delom zaposlenih, ob tem pa opozorila na nizke kadrovske normative, zaradi katerih so zaposleni zelo obremenjeni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.