Slovenija
40 ogledov

Neposlovnežem omejili hrano

Slovenija 14.11.2013  hangar podjetja Adria Airways Tehnika kjer obnavljajo leta Saša Despot
Hrana le poslovnemu razredu ter na letih v Bruselj, Istanbul in Moskvo.

Potem ko so pri Adrii Airways (AA) uvedli spremembe v ponudbi hrane na letalih, potnikom ponujajo obrok samo še v poslovnem razredu ter na letih v Bruselj, Istanbul in Moskvo. Omejitev pri strežbi hrane in pijače na večini rednih linij v ekonomskem razredu, ki so jo začeli uvajati spomladi, je deloma povezana z varčevalnimi ukrepi in izpolnjevanjem načrtov prestrukturiranja. Ocene o tem, koliko so s tem privarčevali, za zdaj nimajo.

Da so obroke ohranili na letih v Bruselj, Istanbul in Moskvo, so, kot so povedali pri AA, vplivali predvsem oddaljenost teh destinacij in komercialni razlogi, opravili pa so tudi raziskave trga.

Voda, čaj in kava

Potnikom na rednih linijah v Adriinem ekonomskem razredu zdaj postrežejo vodo, kavo in čaj, prej pa so lahko dobili tudi prigrizek ali obrok – navadno sendvič – in več vrst pijač. V poslovnem razredu, kjer je vsak teden v mesecu na voljo drugačen obrok, pa so, kot pravijo pri AA, meni celo izboljšali.

Manjši stroški pri streženju hrane se ne poznajo pri nižji ceni vozovnic. "AA ni cene obroka in prigrizka nikoli vštela v ceno vozovnice, saj ju je potniku ponudila brezplačno. Prodaja vozovnic je popolnoma ločena od oskrbe potnikov in sledi drugim tržno-prodajnim prijemom. Vozovnice zato niso cenejše, saj je cena odvisna od razreda potovanja, vnaprejšnjega nakupa in prostorske zasedenosti na izbranem letu," pojasnjujejo. Potniki so se na spremembo odzvali različno, a so se v zadnjem času že navadili, razlagajo pri AA. Kot dodajajo, so raziskave "pokazale, da so potnikom od servisa na letalu veliko pomembnejše povezave, varnost, točnost in cene letalskih prevoznikov".

Komentarjev 10
  • d 07:05 13.februar 2014.

    Znižajte potem še cene letov, če znižujete stroške, pizde pokvarjene.

  • soncy 15:35 05.januar 2014.

    bravo adria...še tist usran suh sendvič ste uzel potnikom..mogoče bi razmišljal v tej smeri, da ne rabte tolk stevardes, ki nimajo na letu kaj počet..lani sem prvič letela z adrio in upam ,da tud zadnjič..letalo je blo itak neudobno, natlačeni ...prikaži več kot sardine, nobenga prostora za noge..4 steverdese so nam v 2 urah postregle z sendviči, pijačo in kavo..roko na srce, v 2 urah bi ena uspela razdelit vse to stotim ljudem.vem kaj pišem, ker sem že letela z bolgari, turki in je bilo vse na nivoju..udobno letalo, cel obrok pa je isto bil let 2 uri.

  • Žurnalček 11:31 24.december 2013.

    Ne razumem , zakaj bi morali guzičarji še žret na državen račun. Naj dajo hrano samo tistim , ki plačajo karto z svojega računa. Tistim , katerim pa država plačuje, bi pa dal samo pomožna sedišča , tko k včasih ...prikaži več v kinih, pa naj se po svet preganjajo na naše stroške !