Slovenija
22 ogledov

Neposlušni poslanci na piki sindikatov

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Protidelavski poslanci pristali na sindikalni črni listi. Največ črnih pik so si prislužili poslanci LDS in Zaresa.
Pritisk sindikatov ne bo vplival na nobeno mojo odločitev.
Borut Sajovic

Od petka so na vrhu sindikalne črne liste poslanci LDS in Zaresa: Borut Sajovic, Ljubo Germič, Milan Gumzar, Miran Jerič ter Cveta Zalokar Oražem in Vili Trofenik. Prislužili so si največ črnih pik, ker so s svojim glasom po mnenju sindikatov pripomogli k sprejetju zakonodaje v škodo delavcev; podprli so zakon o malem delu, oddali svoj glas za pokojninsko reformo in/ali bili proti delitvi dobička med delavce. Poslance, ki so s svojimi odločitvami “sledili interesom delavstva”, pa so v zvezi svobodnih sindikatov na svoji spletni strani označili z zelenimi pikami.

"Pritisk sindikatov je legitimen, vendar na nobeno mojo odločitev ne bo vplival. Glasujem tako, kot mislim, da je za vse v tej državi najbolje,” je neomajen Sajovic. Tudi Zalokarjeve, kot trdi, črna pika pri malem delu sploh ne prizadene, ker je bilo po njenem mnenju nujno, da se to področje zaradi vseh anomalij študentskih servisov uredi.

Največ zelenih pik pa so poželi Bogdan Barovič in Silven Majhenič iz SNS, nepovezana poslanca Andrej Magajna in Franc Žnidaršič ter Julijana Bizjak Mlakar (SD) in Franc Pukšič (SLS).

"Tako sem glasoval iz lastnega prepričanja, ne zaradi pik ali sindikatov. Izviram iz revirjev, ki so bili zmeraj delavski,"
pojasnjuje Barovič. Magajna pa pravi, da se sicer zaveda, da imajo sindikati svoj interes in da so lahko pristranski, "ampak položaj delavcev se je tako poslabšal, da bom še kar nekaj časa prevzemal njihove ideje".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.