Slovenija
21 ogledov

Nepotrjen od senata v tisk

Danijel rebolj Nino Verdnik
Nov univerzitetni logotip. Prenovljenega naj bi predstavili konec meseca.

“Res je, da senat Univerze v Mariboru (UM) še ni potrdil zadnjega logotipa univerze in da smo kljub temu že dali natisniti indekse z novo podobo,” je za Žurnal24 povedal Danijel Rebolj, rektor UM.

Modernizirali starega

Kot smo že poročali, se na rektoratu že nekaj mesecev ukvarjajo z novo celostno podobo. Potem ko so z razpisom že izbrali nov logotip, ga ni potrdil senat univerze, zato se je rektor odločil, da ga opustijo. Pozneje so se na podlagi ankete med zaposlenimi odločili, da obudijo star “Toplakov logotip” in ga nekoliko modernizirajo. Prenovljenega so že natisnili na nove indekse za študente prvega letnika, čeprav senat o tem še ni odločal. Strošek naj bi znašal okoli pet tisoč evrov.

Malo eksperimentirajo

“Na naslednji seji senata bomo tudi uradno obravnavali novi logotip. Mislim, da je samo formalnost, da ga senatorji potrdijo. Sicer pa bi ga lahko sprejeli tudi brez potrditve senata. Malo pač eksperimentiramo,” je dodal Rebolj.

Eden izmed senatorjev Marko Marhl je nad to odločitvijo začuden. “Nisem vedel, da so že šli v tisk. Princip, kako so to naredili mimo senata, je moteč. Prav bi bilo, da bi logotip vsaj formalno potrdili, četudi na izredni seji,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.